Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda 2019/20 del 3: Fortsätt förbättra resultaten

Vi har kommit till den avslutande delen i vår säsongssammanfattande frågelåda. Den här gången fokuserar vi på vår tränare och kommer dessutom med vårt helhetsomdöme för säsongen.

Generellt, hur bedömer du Ole Gunnar Solskjaers säsong?

Marcus Beijar: Den är godkänd, men inte mer. Manchester United ska vinna titlar och spela i Champions League. Vi vann inga titlar, än en gång. Vi tog oss dock ut i Champions League och summa summarum så är det det som räddar säsongen.

Björn Appelgren: Klart godkänt. CL-platsen säkrades, Greenwood slog igenom och stämningen i truppen är bättre. Till nästa år måste det bli stabilare och laget måste spela mer som en helhet. Nu är det mkt offensiv för sig och defensiv för sig. Är något allergisk mot supportar som först basunerar ut att vi måste ha ”TÅLAMOD!” och sedan hashtaggar att Ole ska bort.

Marcus Eriksson: Godkänd.

Elias Hallström: Helt klart godkänt. Han har fått visst mandat att sätta sin prägel på laget och utefter förutsättningarna har han gjort det bra. Behöver dock bli tydligare i hur han tänker approacha sitt spel mot sämre motstånd. Manövrera ut andra topplag och tränare kan han ju bevisligen.

Mikael Österdahl: Den är svårbedömd. Han gör mycket som är bra men också mycket som är väldigt frustrerande. Att en supersub kan vara så dålig på byten är obegripligt. Hösten var stundom bedrövlig och när det inte funkade borde han ha testat någonting istället för att envisas med Pereira och James. Sedan desto bättre under våren och sommaren men fortsatt för feg.

Gustav Brinck-Larsen: Bra när det väl kommer till kritan. Dålig höst, mycket bra vår och sommar. Trea i ligan med den här truppen är godkänt, och semifinal i alla turneringar är bra. Samma resultat nästa säsong skulle dock inte ge bra, nu skall vi ta nästa kliv.

Victor Laag: Svajig. Han ska ha kritik över att United har svårigheten att sätta ett grundspel. Men han ska ha massiv credd för att han har gett Manchester United sin identitet tillbaka.

Adam Fröberg: Godkänd. Varken mer eller mindre. En svag start som gradvis blev bättre och bättre. Behöver visa mer taktiskt för att jag ska vara helt nöjd, men har absolut gjort många bra saker också (som t.ex. jobbet med truppen). Kraven stramas åt ordentligt kommande säsong.

När det gick som sämst, tror du att han var nära att få sparken under säsongen?

Marcus Beijar: Helt ärligt så trodde jag aldrig att det var riktigt nära. Det fanns och finns för mycket prestige i det hela.

Björn Appelgren: Ja, möjligheten fanns, men jag är glad att det inte blev så. Tror inte på ständiga managerbyten. Vi får inte glömma bort att Ole dels städar upp efter tre företrädare, dels jobbar under Glazers.

Marcus Eriksson: Nej.

Elias Hallström: Jag var helt inställd på att han skulle få dojan. Men samtidigt kände nog Ed och company att man inte kunde dra ner byxorna på sig själva ännu mer genom att sparka honom ett halvår efter han blev tillsatt permanent. Det fick nog bära eller brista, och det blev ju tack och lov en bra andra halva av säsongen.

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl: Nej, jag tror inte att det någonsin övervägdes av de som bestämmer. Borde det ha övervägts? Ja.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, jag tror inte det var speciellt nära.

Victor Laag: Jag tror inte att han hade överlevt december om United hade förlorat mot både Manchester City och Tottenham där i inledning av Jesu födelses månad.

Adam Fröberg: Både ja och nej. Ett par förluster till och det hade blivit ohållbart. Men samtidigt har det känts som att klubben varit benägen att ge mer tålamod till Solskjaer än tidigare tränare.

Vem var säsongens manager i Premier League?

Marcus Beijar: Chris Wilder. Fenomenal säsong med Sheffield United.

Björn Appelgren: Går väl inte att säga ngt annat än Klopp, tyvärr?

Marcus Eriksson: Chris Wilder

Embed from Getty Images

Elias Hallström: Tycker Chris Wilder gjorde ett enormt jobb med Sheffield United. De om några var ju nedflyttningstippade.

Mikael Österdahl: De tappade på slutet men att hålla Sheffield United på tabellens övre halva är löjligt bra gjort. Så Chris Wilder.

Gustav Brinck-Larsen: Wilder och Klopp.

Victor Laag: J***** K*O*P

Adam Fröberg: Jag tänker givetvis inte ge den här utmärkelsen till den där gapande, teatraliska tysken borta i väst. Den går istället till Chris Wilder som tog nykomlingen Sheffield United till en niondeplats med bra häng på europaspel. Det var sannerligen imponerande och en enorm prestation.

Vilka managers borde skämmas för sitt arbete under säsongen som gick?

Marcus Beijar: Unai Emery, Marco Silva och alla i Watford.

Björn Appelgren: Brendan Rogers borde skämmas efter raset. Trodde också att Ancelotti skulle lyckas bättre. Sedan tycker jag alltid att Mourinho är lite pinsam i sina presskonferenser. Han borde nog ta en kurs i självinsikt och hur man ändrar sitt eget beteende.

Marcus Eriksson: Unai Emery

Elias Hallström: Kan inte komma på någon som borde skämmas. Sedan finns det väl alltid tränare som hade kunnat gjort det bättre. Guardiola, till exempel.

Mikael Österdahl: Jürgen Klopp. Och José Mourinho. Alltid José Mourinho.

Gustav Brinck-Larsen: Generellt de som åker ur. Säkert någon mer.

Victor Laag: Eddie Howe.

Adam Fröberg: Finns flera, men för att nämna en säger jag Marco Silva som länge höll till i botten med sitt Everton (med en alldeles för bra trupp) innan han sparkades i december.

Liverpool vann tyvärr ligan. Kommentar på det?

Marcus Beijar: Nej.

Björn Appelgren: Nej.

Marcus Eriksson: Ingen kommentar

Elias Hallström: Nej, har inget att säga.

Mikael Österdahl: En asterisk.

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Victor Laag: Om de skulle vinna någon gång skulle det vara på det här viset. Segdraget och utan publik.

Adam Fröberg: Det gills inte.

Bournemouth, Watford och Norwich åkte ur. Kommer du att sakna något av lagen?

Marcus Beijar: Inte direkt. Möjligen Watford. Å andra sidan förtjänade de att åka ur med tanke på kaoset de ställt till med.

Björn Appelgren: Jag hade gärna haft kvar Watford.

Marcus Eriksson: Nej.

Elias Hallström: Det tror jag inte. Bournemouth är dock lite småtrevliga, skulle väl vara dem i sådana fall.

Mikael österdahl: Jag har ändå smågillat Bournemouth, som egentligen hör hemma i League One.

Gustav Brinck-Larsen: Nej det kan jag inte påstå.

Victor Laag: Norwich får gärna sluta återkomma. Watford får återkomma om sisådär tio år. Bournemouth kan jag skriva en avhandling om, maken till överskattad fotbollsklubb får man leta efter. De har under flera, flera år haft en ägare som har gjort att klubben levt över sina egna tillgångar och sett till antalet spenderade pengar, är det ett fiasko att de åker ur. Sen får folk tro vad de vill om klubben bara för att de har lite publik och har varit duktiga på att bygga upp sig själva som den klubben som slår underifrån utan resurser.

Adam Fröberg: Inte nämnvärt, om jag ska vara ärlig. Gillar att både Bournemouth och Norwich verkligen försökte spela fotboll, men det är som sagt inga lag jag kommer sakna allt för mycket heller.

Leeds, West Bromwich och Fulham gick upp. Tankar om det?

Marcus Beijar: Leeds behöver man väl inte säga så mycket om? Vidrig klubb. West Bromwich gillar jag litegrann medan Fulham ju var så dåliga sist att man inte direkt suktar efter dem nu. Å andra sidan fick de hellre gå upp än Brentford.

Björn Appelgren: Kul att få möta Leeds igen! Jag vill också ha Fulham i Premier League.

Embed from Getty Images

Marcus Eriksson: Otroligt tråkiga lag.

Elias Hallström: Leeds är det enda som sticker ut där. Ska bli mycket intressant, speciellt med Bielsa vid rodret också. Fulham och West Brom, meh.

Mikael Österdahl: Kul att Leeds äntligen är tillbaka. Alltid kul med hatmöten.

Gustav Brinck-Larsen: Kul med Leeds, den rivaliteten har man saknat. Fulham är jag ganska neutral inför, West Brom tycker jag är rätt trista

Victor Laag: Fulham? Mjae, svårt att bry mig. Men brukar vara bra bortastöd på Craven Cottage. West Bromwich? Vill verkligen inte. Leeds? Tudelad. Men för mig som är född 1993 har jag inte fått uppleva den värsta rivaliteten mellan klubbarna. Därför tycker jag ändå att det är lite roligt att få stifta närmare bekantskap med den.

Adam Fröberg: Kul med rivalmöten med Leeds igen. De får jättegärna hålla sig kvar i Premier League och sluta fyra från botten varje säsong framöver.

Vad blir ditt helhetsomdöme av Uniteds säsong?

Marcus Beijar: Godkänd, men inte mer.

Björn Appelgren: Godkänt. Vi tog en CL-plats, vi har en bättre trupp (som dock saknar viss spets och kvalitativ bredd) och spelarna är glada igen. Förhoppningsvis får vi loss några spelare som kan göra truppen ännu bättre.

Marcus Eriksson: Godkänd.

Elias Hallström: Ett godkänt betyg, trots allt. En tredjeplats i ligan väger ändå tungt, även om det blev respass i inte mindre än tre semifinaler.

Mikael Österdahl: Precis godkänt. En titel hade lyft det till bra men då vi slutar titellösa samtidigt som vi hade så långt upp till topplagen tycker jag inte att ett högre betyg kan motiveras.

Gustav Brinck-Larsen: Godkänd utifrån förutsättningarna. Självfallet skall United normalt sett sikta högre på alla plan, men Solskjaers nystart är jag ändå fortsatt positiv inför.

Victor Laag: Hade satt en topp-4 och titel som mål inför säsongen. Titel blev det inte, istället tre semifinaler. Jag är framförallt besviken över sättet vi agerar i första mötet mot Manchester City i Ligacupen och i FA-cupsemifinalen mot Chelsea. Matchen mot Sevilla är ett freakresultat.

Adam Fröberg: Godkänd efter förutsättningarna. Nu måste kraven höjas – på hela klubben.

Vad har du för önskemål inför nästa säsong?

Marcus Beijar: Att vi gör en bra höst och en ännu bättre vår. Att vi utmanar på allvar i ligan och vinner minst en titel.

Björn Appelgren: Fortsätt förbättra resultaten och placeringarna. Utmana om titlar!

Marcus Eriksson: Att vi förstärker med en högerytter (Sancho), en central mittfältare och en mittback.

Elias Hallström: Känns som man säger samma sak inför varje säsong, men att hitta något slags kontinuitet, både vad gäller spelet och laguttagningar. Vill se lite mönster som sätter sig, inte bara att de kommer och går vecko- och månadsvis.

Mikael Österdahl: Att vi satsar på att vinna, det vill säga kraftigt förstärker truppen. Tyvärr är det inget som tyder på att det blir så.

Gustav Brinck-Larsen: Att projektet fortsätter utvecklas. Bättre fotboll, fler vinster, närmare ligasegern och någon titel.

Victor Laag: Topp 4, titel och betydligt fler poäng än det här året.

Adam Fröberg: Först och främst att Solskjaer blir backad och får in åtminstone tre (bra) nyförvärv. Därefter måste han själv visa mer taktiskt med laget för att jag ska känna mig nöjd. Resultatmässigt vill jag minst ha en CL-plats och en titel, för att känna att vi är på rätt väg.