Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Debutanten Dylan Levitt

Embed from Getty Images

Under torsdagen var fyra Unitedspelare aktiva för sina respektive landslag. Tre av dessa spelade på seniornivå, varav en av de gjorde landslagsdebut medan den fjärde representerade sitt land på ungdomsnivå.

Lukasz Bejger

Den 18-årige mittbacken representerade under torsdagen Polens U19-landslag i en vänskapsmatch mot Tyskland. Bejger spelade 90 minuter till höger i en trebacks-linje. Matchen då? Jo, den slutade 1–1 efter ordinarie tid men avgjordes sedan på straffar där tyskarna i vanlig ordning drog det längsta strået.

Dylan Levitt

Den unga centrala mittfältaren som till vardags tillhör reservlaget fick under torsdagskvällen debutera för Wales A-landslag. Han spelade samtliga minuter när de besegrade Finland i den första matchen av Nations League. Matchen slutade 1–0 till Wales efter ett sent avgörande. Ryan Giggs tog ut Levitt till Wales A-landslag för första gången 2019 men nu kom alltså den efterlängtade landslagsdebuten.

Daniel James

Likt Dylan Levitt fanns Daniel James med i Wales startelva i matchen mot Finland. Den vindsnabba yttern var inblandad i flertalet farligheter under matchens gång. Med tio minuter kvar av matchen spelade han också fram till vinstmålet. Efter en snabb frispark tog James sig förbi sin försvarare på vänsterkanten och hittade in till Kieffer Moore som avslutade på bästa sätt. I den 92:a matchminuten tackade han för sig och lämnade plats för debutanten Ben Cabango.

David De Gea

Den spanska målvakten gjorde under torsdagskvällen sin 42:a landskamp. I en jämn och intensiv match mot Tyskland stod han för flertalet kvalificerade räddningar. Han kunde dock inte hindra Tysklands anfallare Timo Werner från att ge tyskarna ledningen strax efter paus. Spanjorerna skulle dock inte gå lottlösa från matchen, i den 90:e matchminuten kvitterade José Gaya till 1–1 vilket också blev slutresultatet.

De Gea stod för sju räddningar under matchen och fick av Whoscored.com högst matchbetyg av alla.

Elva Unitedspelare är i nuläget iväg på landslagsuppdrag. Exakt vilka spelare det är kan ni läsa om här.

Morgondagen

Tre Unitedspelare kan eventuellt få spela för sina landslag under morgondagen. Detta är matcherna.

Fredag 4 september:

  • 18.00: Malta U21 – Nordirland U21 (EM-kval) [Galbraith]
  • 20.45: Nederländerna – Polen (Nations League) [Van de Beek]
  • 20.45: Skottland – Israel (Nations League) [McTominay]