Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Mollie Green lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Med drygt två dygn kvar till seriepremiären meddelar Manchester United att Mollie Green lämnar klubben. Mittfältaren blir den sjätte spelaren att lämna efter att ligan förklarades avslutad i våras.

Mollie Green hörde till spelarna som var med om att bilda Manchester Uniteds nya damlag sommaren 2018. Mittfältaren kom från en tvåårig sejour i Everton och smälte snabbt in i Casey Stoneys lagbygge. Under debutsäsongen stod Green för imponerande 13 mål på 18 matcher i Women’s Championship. När United sadlade om för spel i högstaligan hösten 2019 stod det dock klart att Greens speltid skulle bli begränsad. Det blev bara två ligacupmatcher för Green som lånades ut till Sheffield United efter nyår. Väl där hann hon med två mål på tre matcher innan coronaepidemin satte stopp för säsongen.

Nu, när säsongen 2020-21 ska sparkas igång, meddelar Manchester United att man släpper 23-åringen. Någon ny klubb är inte klar, men ryktena gör gällande att det kan bli Birmingham City. Klubben tränas sedan augusti av Carla Ward som var den som plockade in Green till Sheffield United i vintras.

Casey Stoney om Mollie Green: 

Mollie hör till de spelare som var med om att skriva historia med oss för två år sedan. Hon bidrog till vårt avancemang till Super League och jag är tacksam för hennes insatser för klubben. Jag vill tacka henne och önska henne lycka till i framtiden.

Vi önskar Mollie Green lycka till i framtiden!