Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Debut för Greenwood

Embed from Getty Images

Igår var en av de potentiellt mest intressanta landslagskvällarna under detta landslagsuppehåll, och då hade vi ändå bara fem Unitedspelare som kunde vara involverade. Fyra av dem fick också speltid, så här gick det för dem.

Greenwood och Henderson

England åkte upp till Island för att spela dessa lags första Nations League-match för den här gången, och från Uniteds håll fanns två potentiella debutanter med i truppen. Dessa var Dean Henderson och Mason Greenwood.

Henderson fick spendera hela matchen på bänken, istället stod Jordan Pickford i målet, vilket man ju kan ha åsikter om.

England gjorde ett tidigt mål genom Harry Kane, som dock helt felaktigt blåstes av för offisde, och eftersom VAR inte verkar finnas i Nations League stod det felaktiga underkännandet sig.

England dominerade spelet totalt, med 78 % av bollinnehavet och 13-2 i skott (4-0 skott på mål), men sett till dominansen fick Halldorsson i det isländska målet jobba för lite. Med 20 minuter kvar drog också Kyle Walker på sig ett rött kort efter en idiotisk tackling, något som inte underlättade för engelsmännen.

Med tolv minuter kvar fick så Mason Greenwood äntra planen till förmån för Kane, något som satte lite fart på Englands anfallsspel. I minut 89 fick de så en straff som Raheem Sterling satte, och allt var frid och fröjd. Trodde vi. Men då skulle Liverpool blanda sig i, och Joe Gomez drog på sig en helt onödig straff en bit in på stopptid. Birkir Bjarnasson kunde dock inte leverera vad Hamrén och islänningarna behövde, utan drog straffen över. 1-0 till England slutesultat.

Lindelöf mot Martial

Hemma i Sverige spelade Victor Lindelöf givetvis 90 minuter i Nations League-mötet med Frankrike, och det var ett Sverige som gjorde en väldigt stabil match allt som allt. Framåt saknades dock den sista skärpan, och när Kylien Mbappé några minuter före halvtidsvilan visade varför man inte skall ha en AIK-back mot honom gjorde han matchens enda mål. Även Robin Olsen behöver få sig en slev kritik, då han skall hålla första stolpen vid avslutet från dålig vinkel.

Lindelöf gjorde en stabil insats, men drog på sig en varning och straff det absolut sista som hände, och spelaren som han enligt domaren drog ner var ingen mindre än Anthony Martial som hoppat in för fransmännen efter 77 minuter. Varningen och straffen var dock helt felaktiga, Martial mer eller mindre halkade när han skulle avsluta sitt friläge, men domaren som alltså inte hade tillgång till VAR dömde ändå straff och varnade Lindelöf. Varningen i sig går dock inte att motivera, då Lindelöf inte var i närheten av bollen och därför givetvis borde visats ut om nu domaren tyckte att det var något att blåsa för.

Antoine Griezmann var dock gentil nog att skjuta straffen över.

Bruno Fernandes

Slutligen är vi hos Portugal och Bruno Fernandes, som fick spela 90 minuter när de krossade Kroatien hemma med 4-1. Inget mål från Fernandes, men väl en assistpoäng till honom, för portugisernas första mål.

Morgondagen

Vilka Unitedspelare som är iväg på landslagsuppdrag kan ni läsa om här. Idag kan tre av dem få speltid.

Söndag 6 september:

  • 15.00: Wales – Bulgarien (Nations League) [James, Levitt]
  • 20.45: Spanien – Ukraina (Nations League) [De Gea]