Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Chelsea 1-1

För första gången på ett halvår var det äntligen dags för match på Leigh Sports Village igen. I första matchen för säsongen 20/21 gästades man av de regerande mästarna Chelsea, och det blev en jämn uppvisning som utspelade sig inför tomma läktare. Chelsea tog ledningen och var det vassare laget i första halvlek, men efter ett par byten i andra halvlek spelade United upp sig rejält och lyckades rättvist utjämna till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Tuffast möjliga motstånd väntade redan i första matchen för Stoneys gäng. Efter att säsongen avbrutits för att inte återupptas i våras på grund av Covid-19 korades Chelsea till mästare, men har inte legat på latsidan för det. Sin vana trogen har klubben spenderat ett par kronor, bland andra värvades en av världens bästa fotbollsspelare, danska Pernille Harder, till klubben för en rekordsumma tidigare i veckan. Harder startade förvisso på bänken mot United idag och äntrade inte planen förrän i minut 80, men det var trots detta ett i övrigt tufft och talangfullt lag Chelsea ställde på banan.

United som också värvat bra under sommaren mönstrade dock ett lag med mestadels kända ansikten, och enda nyförvärvet som spelade från start i premiären var ytterbacken Ona Batlle. Och det blev en ganska slitsam start för Unitedspelarna, som ju vant sig att diktera de flesta matcher efter egen pipa. Chelsea lät sig dock inte hunsas, och stod för det mesta som hände i matchens inledning. Efter en period av ganska hård press, och lite slarv i Unitedförsvaret, kunde gästerna i minut 25 stänka in ledningsmålet genom australiensiska landslagsspelaren Sam Kerr.

Chelsea styrde och ställde fram till halvlekens slut, och började även andra halvlek ganska starkt. Mary Earps i Unitedmålet höll sitt lag kvar i matchen med ett par fina ingripanden, och efter att Jane Ross och Kirsty Hanson fått lämna plats för Jackie Groenen och Lauren James vägde matchen mer och mer över till Uniteds fördel. Även svenska Lotta Ökvist fick göra en insats då hon byttes in med ungefär kvarten kvar, på bekostnad av Batlle. Fem minuter senare kunde United kvittera genom Leah Galton efter ett fantastiskt fint anfall från högerkanten, där Groenen fick stå för assisten.

Resultatet 1-1 stod sig och det kan nog ses som ganska rättvist i det stora hela. Nästa match för damerna spelas söndag den 13 september på bortaplan, och då är det Staniforths gamla klubb Birmingham som står för motståndet.