Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Martial involverad i fransk seger

Embed from Getty Images

Fyra Unitedspelare var aktuella för spel under tisdagskvällen. Dessa spelare var Victor Lindelöf i Sverige, Dean Henderson i England, Bruno Fernandes i Portugal och Anthony Martial i Frankrike. Men då Lindelöf vilades och Henderson blev kvar på bänken hela matchen var det bara de två sistnämnda som kom till spel. 

Victor Lindelöf

Vilades enligt förbundskapten Janne Andersson på grund av belastningsskäl. Fick därför följa matchen via läktaren där han kunde se Cristiano Ronaldo skjuta landslagsmål nummer 100 och 101 när Sverige föll med 2–0 mot Portugal.

Bruno Fernandes

Till skillnad från Lindelöf fanns Bruno Fernandes med från start i matchen på Friends Arena. Den offensiva mittfältarens första aktion av betydelse inträffade efter knappa kvarten då han bröt bollen högt upp på offensiv planhalva. Gustav Svensson kom på efterkälken och rev omkull Fernandes och fick därmed sitt första av sina två gula kort.

I den 45:e minuten fick Svensson sitt andra gula kort och på den efterföljande frisparken sköt Cristiano Ronaldo in 1–0 till gästerna. Det röda kortet gjorde det svårt för Sverige och den andra halvleken dominerades av Portugal.

Bruno hade mycket boll och var också mycket nära att bli målskytt, men hans volleyskott träffade ribban. Med knappa 20 minuter kvar av matchen gjorde Ronaldo sitt andra mål för dagen vilket också blev slutresultatet. Bruno var pigg matchen igenom och visade många fina tendenser inför den kommande säsongen.

Dean Henderson

Den 23-årige målvakten blev kvar på bänken hela matchen när hans England spelade lika mot Danmark. Gareth Southgate prioriterar Evertons målvakt Jordan Pickford före Henderson vilket kan ifrågasättas.

Anthony Martial

Den franske anfallaren gjorde sin 20:e landskamp när han fick chansen från start mot Kroatien. Bortalaget tog ledningen efter 17 minuter genom Dejan Lovren och Frankrike hade till en början svårt att komma upp i nivå. Men strax innan skulle de hitta en kvittering och Martial var högst delaktig i målet.

Efter ett fint kombinationsspel med Antoine Griezmann och Wissam Ben-Yedder serverade Martial osjälviskt Griezmann ett öppet mål som han förvaltade på bästa sätt.

Bara en minut därefter tog Frankrike ledningen med 2–1. Ben-Yedder hittade Martial som gled fram och stötte till bollen med vänsterfoten, bollen tog i stolpen och gick in via målvaktens rygg. Martial blev först tilldelad målet men det skrevs sedan som självmål.

https://twitter.com/ManUtd_HQ/status/1303416858381627392

I början av den andra halvleken kvitterade Kroatien men därefter kunde Frankrike avgöra matchen efter mål av Dayot Upamecano och Olivier Giroud. Slutresultatet skrevs till 4–2 i Frankrikes favör och Martial blev kvar på plan under hela matchen.