Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United lanserar tredjestället för säsongen 2020/21

Det har varit på gång ett tag, men med mindre än två veckor kvar till seriepremiären lanserade Manchester United på tisdagsförmiddagen tredjestället för säsongen 2020/21. Precis som de läckta bilderna gjorde gällande är stället zebramönstrat i svart och vitt. 

Manchester United kom igång med lanseringen av säsongens tröjor i augusti. Lagom till Europa League-slutspelet kom både hemmastället och bortastället. Nu, med dryga två veckor kvar till ligapremiären, kommer så tredjestället. Precis som ryktet förtäljde så är stället vitt och svart i ett märkligt zebramönster.

Tröjan har en vit botten med svarta, snedställda, linjer i olika bredd. Tröjsponsorn Chevrolet får en väldigt framträdande plats med sin gula logotyp. Detaljerna på tröjan, och ärmsponsorn Kohler, går i rött. Klubbmärket är enfärgat rött medan axlarna pryds av Adidas sedvanliga tre ränder.

Att döma av bilderna kommer shortsen att vara vita med röda detaljer. Till skillnad från de vita shortsen som lanserades tillsammans med hemmatröjan finns det inga gula detaljer i Uniteds klubblogo. Shorts i zebramönster kommer att finns tillgängliga för fansen medan spelarna kommer att bära de vita shortsen, och spelarna kommer även bära vita strumpor. Manchester United beskriver tröjan som ”en återgång till rötterna” där man nämner att man spelade i blåvitrandigt reservställ under de första åren på Old Trafford. United menar också att Adidas gått igenom klubbens ”historia i randigt” och utgående från detta skapat ett helt nytt mönster.

Tröjan finns tillgänglig i supporterklubbens webbshop och går att beställa från och med idag. Någon ytterligare målvaktströja lanserades inte, utan målvakterna verkar spela säsongen i grått och gult. De tröjorna har redan använts under Europa League-slutspelet.