Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Quinton Fortune lämnar Manchester United

Quinton Fortune anslöt i juli förra året till tränarstaben för Manchester Uniteds reservlag, som assisterande tränare till Neil Wood. Tillsammans ledde de två laget till andraplatsen i Premier League 2 division 2, vilket gav uppflyttning till Premier League 2 division 1. Dit kommer Fortune dock inte följa med, han skall till Readings a-lag istället.

Rollen som Fortune får i Reading är den som First Team Coach under manager Veljko Paunović, detta skriver Reading själva på sin hemsida. Han presenteras tillsammans med Nuno Gomes som ny i klubben, detta är dock inte den Nuno Gomes som med tveksam frisyr gjorde över 100 mål i Benfica under 90- och 00-talen, utan en två år yngre före detta försvarare med samma namn.

Från Uniteds sida önskar man givetvis Fortune lycka till i framtiden. Akademichef Nick Cox hade detta att säga.

Alla på akademin önskar Quinton lycka till i sin nya roll. Alla våra tränare, liksom spelarna, får enorm utveckling och detta är ytterligare ett exempel på den typ av utveckling som en individ kan göra inom akademisystemet. Upflyttningen för U23-laget var en fantastisk prestation av Neil Wood och hans tränare, så vi skulle vilja tacka Quinton för hans roll i det.

Vi har turen att ha en pool av utmärkta tränare i den professionella utvecklingsfasen som är redo att ta på sig ökat ansvar. De kommer att arbeta tillsammans för att stödja truppen när vi ser till att fortsätta bygga vidare på de åtta a-lagsdebuterna som gjordes förra säsongen.

Den med någotsånär bra minne kommer kanske ihåg att United kan få möta Reading i omgång tre av Ligacupen, de skall bara lyckas besegra Luton först. I så fall blir det en snabb återträff med Fortune.

Vi önskar lycka till från Muss också!