Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rashford prisas; Uppdatering kring Reguilon; Flera damer uttagna till landslag

I dagens nyhetssvep kan vi berätta att Marcus Rashford prisas för sitt fina arbete att alla skolbarn ska ha rätt till gratis mat dagligen. Vi har också en uppdatering kring att det skall ha uppstått en spricka mellan Real Madrid och United om Sergio Reguilon, samt att flera damer har blivit uttagna till respektive landslag. Utöver det så kommer vi med lite nytt angående försäljningen av Smalling, att United värvar ytterligare en talang från Spanien samt att Southgate ska vara irriterad på Mason Greenwood.

Marcus Rashford prisas

Vi börjar med en liten sammanfattning om varför Rashford har prisats:

Det började i mars när skolorna stängde på grund av den rådande pandemin där många, framförallt fattiga barn, stod utan sin dagliga gratis skolmat. Något som Rashford inte tillät utan skickade ett brev till regeringen och bad om att fortsätta ge barnen gratis mat trots att skolorna var stängda. Den 22-årige engelsmannen fick igenom sin önskan och hyllades över hela världen för sitt initiativ. Han har även hjälpt att uppnå nästan 200 miljoner kronor för en välgörenhet vilket innebar att barnen som inte fick sin gratis skollunch tillslut fick det ändå.

Nu prisas han för detta, då han har vunnit PFA Merit Award. Hans kommentar kring detta var:

”Det är självklart en enorm ära, och jag hoppas att det uppmuntrar och motiverar andra spelare att hjälpa till.”

Vi säger ett stort grattis till Rashford, som är en stor inspiration för oss alla.

Regulion är Solskjaers prio, men har dealen spruckit?

Sergio Reguilon har ryktas till United under ett par veckor men nu ska det ha uppstått en liten spricka mellan de röda och Real Madrid (som äger spelaren). Nu har Solskjaer uttalat sig om spanjoren. Enligt The Mirror, är han högst upp på norrmannens önskelista den här sommaren, som är beräknad att kosta United 27 miljoner pund (ca 300 miljoner svenska kronor), men att Real Madrid ska ha kommit med att man inte släpper spanjoren innan det finns en återköpsklausul i kontraktet, vilket skulle innebära att Real får köpa tillbaks spanjoren, något United ska vara ovilliga att gå med på.

Flera i damlaget uttagna i landslagsspel

Jackie Groenen har blivit uttagen i det nederländska landslaget till EM-kvalmatchen mot Ryssland.

Hayley Ladd och Chloe Williams får nytt förtroende för Wales i A-landslaget, samt att Carrie Jones, som debuterade redan som 15-åring för landslaget, nu återigen är uttagen.

Southgate arg på Greenwood

Mason Greenwood bad, som vi skrev om igår, förlåtelse över att ha brutit mot Covid-19-reglerna, men tränare Gareth Southgate ska fortsatt vara märkbart irriterad med tanke på att han fått förnyad information om hur kvällen, där Greenwood och Manchester citys talang Phil Phoden, bjöd upp två tjejer på hotellrummet, var planerad, och nu har den engelska förbundskaptenen uttalat sig så här om situationen:

”Jag förstår verkligen inte hur spelare kan tro att det är acceptabelt, oavsett om det hade varit Covid restriktioner eller inte så hade de blivit hemskickade.”

https://twitter.com/DickinsonTimes/status/1303448234392723456?s=20

Smalling allt närmare Roma

Chris Smalling, som var utlånad till Roma förra säsongen, har varit lite av ryckternas man den här sommaren där engelsmannen tydligt visat att han vill fortsatt vara en Romaspelare och inte en Unitedspelare men att det inte ska ha varit lätt men nu ser en permanent överenskommelse vara nära. Enligt Gianluca Di Marzio, är parterna överens och att kommande dagar kommer vara avgörande för att dealen ska rors i hamn. Smalling ska vara redo att att bli en spelare i den italienska huvudstadsklubben igen.

Tredje talangen sägs vara klar

Tidigare under sommaren gjorde United klart med talangerna Alvaro Fernandez från Real Madrid samt Marc Jurado från Barcelona, och nu ska den tredje talangen från de spanska huvudstaden vara klar, nämligen den 16-årige Alejandro Garnacho från Atletico Madrid. Den Atletico Madrid-fostrande anfallaren ska, enligt Marca, skrivit på ett fem årskontrakt för ”The Ded Devils”.

Sancho fortfarande aktuell

Den engelska talangen, Jadon Sancho, har varit på Uniteds radar i flera månader nu och har känts ”klar” vid flera tillfällen, men ibland känns som att den legat lite på is. Han kommer nu från två matcher med England där det slutade med en 1-0 vinst över Island samt en mållös historia i Köpenhamn.

Enligt mig var det inga jättespännande matcher att scouta Sancho i som Unitedsupporter. Två relativt svaga insatser från 20-åringen men samtidigt vet man heller inte hur motivationsfaktorn var över dessa Nations League-matcher och kanske hade han tanken på att inte ta ut sig för mycket och råka skada sig inför en flytt (?) till den röda delen av Manchester, låt oss hoppas att så var tanken.

Enligt The Daily Telegraphs reporter, Mike McGrath, så är Sancho fortsatt aktuell för en flytt till United den här sommaren. Samtidigt skickar han en känga om hans prestationer under landslagsuppehållet och säger följande:

”Det har inte blivit några nedläggningar från Sancho om en eventuell övergång till Manchester United, men att Borussia Dortmund spelaren inte i närheten värd de 108 miljoner pund (dryga miljarden), efter de här två insatserna för England.”

Publik i premiären mot Crystal Palace?

Ja, man tror ju faktiskt att rubriken är felskriven men så är inte fallet. Manchester United ska ha ett möte med myndigheterna på torsdag för att få supportrarna tillbaks till Old Trafford, avslöjar den Man United-kunnige Andy Mitten.

United ska diskutera om det är möjligt att tillåta 12000 supportrar inför premiärmatchen på drömmarnas teater enligt The Athletic. 

Vi får verkligen hoppas att det blir publik redan till premiären men det är som ni nog anar inte säkert än.