Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United Player of the Year 2019/20: Bruno Fernandes årets spelare i United

Manchester United har under morgonen basunerat ut att Bruno Fernandes fått utmärkelsen årets spelare. Detta innebär att portugisen får ta emot priset som går under namnet Sir Matt Busby Player of the Year.

Manchester Uniteds årliga Player of the Year-gala kunde inte hållas i år. Däremot ska de bästa spelarna i klubben förstås prisas ändå. Under torsdagen meddelade United att Marcus Rashfords mål mot Chelsea i FA-cupen utsågs till årets mål, James Garner har utsetts till årets reservlagsspelare och svenske Anthony Elanga utågs till årets junior.

Under morgonen kom så nästa utmärkelse, nämligen årets spelare. Och trots att han bara spelade ungefär en halv säsong för klubben förra säsongen, är det nog få som argumenterar emot att Sir Matt Busby Player of the Year är Bruno Fernandes.

26-åringen värvades i januari från portugisiska Sporting och skulle komma att bidra med allt som saknades i United vid den tidpunkten. Fernandes intåg gjorde avtryck såväl i spelet som i poängproduktionen och med sitt driv och engagemang fick han mer eller mindre hela truppen att dra åt samma håll.

Så här säger pristagaren själv om att få utmärkelsen:

“Självklart vill man vinna titlar för laget, för klubben, och för fansen. Men givetvis är jag glad över att vinna individuella troféer också.

“Man kan säga: ‘äh, jag bryr mig inte om det’ och så vidare, men det är alltid viktigt. Man mår alltid bra när man vinner sådana här priser, och jag är inget undantag.” 

På de 22 matcher portugisen spelade för United blev det 12 mål och utöver det kammade han även hem månadens spelare inte mindre än fyra gånger.

Röstningen i procent

  1. Bruno Fernandes – 35,5%
  2. Anthony Martial – 34%
  3. Marcus Rashford 10,4%
  4. Mason Greenwood 8,3%
  5. Aaron Wan-Bissaka 3,8%
  6. Harry Maguire 2,4%

Förra årets vinnare av priset var Luke Shaw. 

Res med oss till Manchester!