Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya tröjnummer för Henderson och Mengi

Normalt sett brukar Manchester United publicera samtliga sina spelares tröjnummer inför en säsong. Detta har hittills inte skett, men under fredagseftermiddagen fick vi däremot veta att Dean Henderson och Teden Mengi har fått nya nummer. Dessa är 26 för Henderson och 43 för Mengi.

Informationen om de nya tröjnumren kommer från Uniteds officiella sida.

Dean Henderson

För Henderson var det nödvändigt med ett nytt nummer, då det han hade sist han tillhörde Uniteds trupp var nummer 34, vilket alltså Donny van de Beek kommer spela i den kommande säsongen. När det presenterades att Van de Beek skulle ta 34 lade United in en notis om att Henderson ”snällt lät Van de Beek ta numret”, en formulering som undertecknad i det här fallet tyckte var lite rolig med tanke på att numret sannolikt inte betydde någonting för Henderson.

Nu blir det alltså 26 istället för Henderson, vilket inte är ett nummer med någon jättehistoria i United. Den senaste säsongen hade som ni säkert minns Mason Greenwood numret, men före honom var numret tomt i fyra säsonger innan vi kommer tillbaka till Shinji Kagawa som hade det under sina tre säsonger i klubben.

Innan dess hade storheter som Gabriel Obertan, Phil Bardsley, Danny Pugh, Mark Wilson och Massimo Taibi numret i mer eller mindre korta perioder. Först med numret sedan trupptröjnummer infördes var Chris Caspar.

Teden Mengi

Den nyuppflyttade mittbacken sänker alltså sitt nummer från 71 till 43, vilket ger lite ro i denna nummerkonservativa själ.

Om 26 hade tämligen lite historia i United är 43 i praktiken helt utan historia. Hur många minns danske Mads Timm från tidigt 00-tal? Spelade ni Championship Manager som det hette på den tiden fanns det något år där han inte var helt omöjlig att spela in någon cupmatch, i verkligheten lade han av som 24-åring efter att ha friställts av United några år tidigare. Det finns också en dom för farlig körning han drog på sig under sin tid i United.

Sam Hewson skall officiellt ha haft numret 2007/08, Davide Petrucci en säsong efter det och Matthew James några säsonger efter det. Ingen av dessa fick dock beträda en fotbollsplan som Unitedspelare.

Den siste att ha numet före Mengi hade det i 14 matcher och släppts faktiskt från klubben så sent som i somras. Cameron Borthwick-Jackson är det vi pratar om, som spelade sina matcher säsongen 2015/16, och sedan dess spenderat sin tid på det ena misslyckade lånet efter det andra. Med andra ord krävs det inte jättemycket för Mengi att göra sig till den bästa nummer 43 genom tiderna i United.

Truppens tröjnummer just nu

Även om det inte har bekräftats officiellt av United verkar det alltså som att vi går in i den nya säsongen med dessa tröjnummer på spelarna.

 • 1. De Gea
 • 2. Lindelöf
 • 3. Bailly
 • 4. Jones
 • 5. Maguire
 • 6. Pogba
 • 8. Mata
 • 9. Martial
 • 10. Rashford
 • 11. Greenwood
 • 12. Smalling
 • 13. Grant
 • 14. Lingard
 • 15. Andreas
 • 16. Marcos Rojo
 • 17. Fred
 • 18. B. Fernandes
 • 20. Dalot
 • 21. James
 • 22. Romero
 • 23. Shaw
 • 24. Fosu-Mensah
 • 25. Ighalo
 • 26. Henderson
 • 29. Wan-Bissaka
 • 31. Matic
 • 33. Williams
 • 34. Van de Beek
 • 37. Garner (utlånad)
 • 38. Tuanzebe
 • 39. McTominay
 • 40. Pereira (utlånad)
 • 43. Mengi
 • 44. Chong (utlånad)

Notera alltså att detta är namnet spelarna har på ryggen, därför står det Andreas istället för Pereira exempelvis.

Nedan listar vi också de junior och reservlagsspelare som har ett nummer associerat med sig. Detta betyder inte att det är satt i sten att de kommer spela med detta nummer om de tas upp till A-truppen, men det lutar i alla fall åt att det under kommande säsong blir detta nummer de kommer ha.

 • 30. Bishop
 • 41. Laird
 • 47. Puigmal
 • 49. Mellor
 • 52. Taylor
 • 54. Galbraith
 • 56. Elanga
 • 58. Bernard