Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Spridda skurar över Europa

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds sju utlånade spelare har begått sina säsongspremiärer. Det är blandade resultat som rapporteras in och kanske mest uppseendeväckande är Aliou Traorés och Tahith Chongs prestationer. Joel Pereira nöter bänk medan Fran Bentley borde ha fått hålla nollan mot Charlton. Det och en del annat betar vi av i höstens första egentliga lånekoll. 

Joel Pereira, Huddersfield

Är det något Joel Pereira behöver så är det speltid. Man kunde anta att både klubben och Pereira själv ville ha vissa garantier inför en utlåning, men ska man döma av Huddersfields säsongsinledning är det tveksamt om så är fallet. Ben Hamer har stått både mot Rochdale i cupen samt mot Norwich och Brentford i ligaspelet och verkar i alla fall i det här skedet vara uttalad förstekeeper. Helt hopplöst är läget förstås inte för Pereira. Säsongen är i sin linda och Huddersfield har förlorat de tre matcher Hamer spelat. Chansen lär komma för portugisen och då gäller det att ta den.

Matej Kovar, Swindon

Om Joel Pereira inte fått förtroendet under säsongsinledningen är läget det motsatta för Matej Kovar. 20-åringen har spelat fyra av fyra matcher sedan han anslöt till League One-klubben och det med blandade resultat. I EFL Trophy blev det stryk mot West Bromwichs reserver med 3-2 och i ligacupen blev det respass mot Charlton (3-1). I ligaspelet inledde Swindon och Kovar med en 3-1-seger mot Rochdale varpå man föll mot Blackpool med 2-0. 360 minuter seniorfotboll för Kovar får anses vara mycket bra, även om han fått kröka rygg ett antal gånger.

Embed from Getty Images

Fran Bentley, Blackburn

Vaktade målet i ligapremiären borta mot Leicester då Blackburn föll med 3-0. I helgen som gick var det dags för hemmapremiär för Blackburn. Charlton stod för motståndet och det borde på pappret ha varit en mer överkomlig motståndare. Gästerna från London var dock ofina nog att vinna med 1-0. Bentleys nolla sprack först på stopptid och sett till Blackburns egen matchrapport verkar 19-åringen ha gjort en stabil insats. Får, precis som Kovar, spela seniorfotboll och det är klart positivt.

Aliou Traoré, Caen

Efter inhopp i Caens två inledande ligamatcher har Aliou Traoré fått nöja sig med två framträdanden i klubbens reservlag i Championnat National 2, vilket är den fjärde högsta serienivån i Frankrike. Där har det blivit 61 minuter som offensiv mittfältare mot FC Rouen och en halvlek som vänsterytter mot FC Versailles. Om det är Traorés nya vardag låter vi vara osagt än, men klart är att det nog inte är på den nivån Traoré ska spela i det långa loppet.

Dylan Levitt, Charlton

Har fått se Charltons två inledande matcher i League One från bänken. Man inledde med en 2-0-seger mot Crewe Alexandra och föll sedan med 3-1 hemma mot Doncaster. Mot West Ham, i ligacupen, fick Levitt sina första minuter. Det blev förlust med klara 3-0, Levitt spelade hela matchen som central mittfältare.

Embed from Getty Images

James Garner, Watford

Garner är senaste spelaren som gått på lån och det till en klubb och nivå som borde passa bra. Watford var förvisso en minst sagt kaosartad klubb när man brakade ur Premier League i somras, men ambitionerna och nivån på omgivningen ska ändå kunna ge Garner en boost. Debut blev det i helgen genom ett 18 minuter långt inhopp mot Sheffield Wednesday. Garner får sägas ha gjort visst avtryck i 0-0-matchen då han drog på sig en varning i 88:e minuten.

Tahith Chong, Werder Bremen

Tahith Chong får sägas ha fått en bra start på sin lånesejour i Tyskland. I den egentliga debuten, mot Carl Zeiss Jena i cupen, hoppade Chong in i paus som högerytter. Det blev succé direkt. Chong stängde matchen med sitt 2-0-mål i den 88:e minuten efter en fin individuell prestation och sett till statistiken får holländaren vara mer än nöjd med sitt inhopp. I helgen som gick var det inte lika muntert i leden hos Werder Bremen. Herta Berlin var flera nummer större och vann med 4-1 i Bundesligapremiären och Chong blev utbytt i 62:a minuten vid ställningen 3-0. Tungt för Bremen som kvalade sig kvar i Bundesliga i somras.

På pluskontot för Chong lägger vi det faktum att klubbvalet verkar vara väl avvägt och att han får tränarens förtroende. Det behövs efter fjolårssäsongen.