Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Luton Town – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Manchester United är klara för den fjärde omgången av ligacupen efter en siffermässigt komfortabel seger borta mot Luton på tisdagskvällen. Siffrorna 3-0 var mer smickrande än matchen som sådan och United såg lojt och oinspirerat ut trots att mången spelare kunde och borde ha tagit chansen. 

Precis som Adam var inne på i sina snackisar var det ingen storstilad insats av Manchester United på Kenilworth Road i Luton på tisdagskvällen. Tempot var, om vi är snälla, väldigt lågt och det kändes inte som om flera av spelarna hade någon större lust att vara i just Luton för en match i ligacupen igår. Man ska förstås väga in den märkliga sommaren och den uteblivna försäsongen när man analyserar insatser, men samtidigt är det svårt att komma bort ifrån att ett United, reservbetonat eller inte, ska prestera bättre än så här.

Juan Matas straffmål gav välbehövligt andrum och även om det inte kändes jättehotfullt under andra halvlek så hade det trots allt bara krävts ett hemmamål för att skapa riktig nerv. 2-0 och 3-0 kommer sent och förskönar bilden av tillställningen markant.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7

Så har han gjort tävlingsdebut för klubben han älskar, Dean Henderson. Han kunde ha fått en mer glamorös debut, men en hållen nolla och säkert spel så när som på en passning är gott nog i dessa tider. Henderson känns som en målvakt som dirigerar sin backlinje mer än David de Gea, även om en öde arena förstås också gör sitt.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Kanske är det avsaknaden av försäsongsträning, eller träning över huvud taget, som syns på Aaron Wan-Bissaka. Något driv i steget och något offensivt självförtroende är det inte tal om och det fanns fog för att peta honom mot Crystal Palace, med facit på hand.

Eric Bailly: 6

Det är fullt möjligt att Eric Baillys startplats här var en markering mot Victor Lindelöf efter hans horribla insats i premiären. Det är också möjligt att det “bara” handlade om rotation. Oavsett så kan inte Bailly ha försämrat sina chanser att starta på lördag.

Harry Maguire: 6

Man får rotera hur mycket man vill i en Unitedelva, Harry Maguire spelar alltid. Gör inga större intryck, men kunde kanske ha varit lite mer aktiv med bollen i fötterna när det ändå gavs tid mot ett passivt, dåligt, motstånd. Han kan trots allt spela boll, Harry.

Brandon Williams: 5,5

Varnad. Enda varnade Unitedspelare, och det efter paus där han ändå var bättre än i första. Vinner straffen men är otroligt vilsen före paus. Känns som om vänsterbacken är på alla andra ställen än där han ska vara. Andra halvlek är okej, men då tröttnar också motståndarna. Det finns fog för förstärkning här.

Fred: 6

Får 90 minuter tävlingsfotboll, och det var nog så viktigt. Fred hör till spelarna som behöver en försäsong mest av alla och när den uteblir i kombination med att speltiden var så knapp som den var när ligan avslutades behövs de här matcherna. På intet sätt dålig. Tar bort ytor och gör ett visst hemjobb. Trubbig framåt dock.

Nemanja Matic: 6,5

Spelade även han 90 minuter, och även om tempot var ett sådant att han knappast kan anses ha tröttat ut sig själv så var det kanske lite märkligt. Bolltrygg och smart. Står rätt och gör det där städjobbet bara han kan. Borde ju vara startspelare på lördag, men orkar han 90 minuter då igen?

Donny van de Beek: 6

Utbytt 79′. Första tävlingsmatchen från start för Donny. Precis som i fallet Henderson kunde han säkert ha fått en roligare förstamatch, men Luton borta kunde på förhand också ha setts som en match att göra avtryck i. Några stora sådana gör holländaren inte, men känslan är ändå att United fått in en otroligt bolltrygg mittfältare.

Juan Mata: 6

1 mål, utbytt 79′. Juan Mata sätter straffen som ger United dels andrum och dels ett psykologiskt övertag före paus. Det ger honom godkänt. Annars hade spanjoren sällsynt lite att komma med med tanke på motståndet. Snabbheten finns som bekant inte och nu var också spelet man mot man väldans mediokert.

Odion Ighalo: 5

Utbytt 79. Nej, nej, nej. Odion Ighalo går inte att godkänna här. Anfallaren kunde och borde ha gjort avtryck större än det här med tanke på motståndet. Känns som om han knappt är på planen före paus och formen han visade före uppehållet är minst sagt bortblåst.

Jesse Lingard: 6,5

Spelade Jesse Lingard för sin framtid i United eller gjorde han det för att övertyga potentiella köpare? Borde och kunde ha gjort mål och även om det var Luton som stod på andra sidan mittlinjen så var det här ett klart framsteg för Lingard jämfört med tidigare. Det kanske säger mer om hans insatser tidigare, men ett fall framåt får vi räkna in.

Bruno Fernandes: N/A

Inbytt 79′. 1 assist. Spelar för kort tid för att betygsättas. Hinner med en assist.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 79′. 1 mål. Spelar för kort tid för att betygsättas. Gör mål. Det behövde han.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 79′. 1 mål, 1 assist. Spelar för kort tid för att betygsättas. Gör mål på stopptid och får en passningspoäng på Rashfords mål.