Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi är närmare matchform

Andra seriematchen för säsongen väntar och för motståndet står Brighton. Manchester United behöver studsa tillbaka efter plumpen mot Crystal Palace. Idag har Ole Gunnar Solskjaer haft den sedvanliga inför-match presskonferensen.

Utöver presskonferensen lyfter vi snack om att United letar efter en Director of Scouting, silly gällande Alex Telles, Jadon Sancho och Sergio Romero samt Christen Press första intervju som Manchester United-spelare.

Solskjaers presskonferens

  • Börjar ni närma er matchform? Ja vi haft en bra träningsvecka och har kommit närmare, vilket antagligen andra lag är också. Men ja vi har kommit närmare
  • Vad är utmaningen med att möta samma lag två gånger i två olika turneringar? “Det händer så ofta, det händer förra säsongen mot Wolverhampton. Vi måste ta en match i taget och nu är det Premier League matchen först och vårt fokus är där. Vi hade en dålig start förra veckan och vi vill göra en bättre match. Vi mötte dom efter återstarten och har bra minnen från den matchen och förhoppningsvis kan vi visa något av det samma.”
  • Vad har du för alternativ som mittback, det kommer upp unga talanger och det finns en del som redan har en plats. Har du det du behöver? “Förra säsongen visade hur vi kan försvara när vi är som bäst, förra veckan släppte vi dock in slarviga mål. Eric & Harry hade ett bra samarbete förra säsongen. Han är nu skadefri vilket är ett stort plus och en bonus för oss. Vi har väntat på att han ska spela fler matcher.”
  • Vad tycker du om truppen och vad förväntar du dig innan deadline day? Jag tror väldigt mycket på min trupp, och om någonting händer åt något håll så kommer vi att uppdatera er. I fotboll kan man inte förutse för mycket. Men för mig så jobbar vi bara att bli bättre och mitt fokus just nu är bara på matchen.”
  • Kan Van De Beek, Pogba och Fernandes spela ihop? “Bra spelare kan spela bra ihop, det är min första punkt. Men Scott, Matic och Fred är också bra spelare. Så det är konkurrens om dessa platser, jag ser att alla möjliga kombinationer kan ske”
  • Finns det någon chans att Chris Smalling kan få en plats åter i truppen om han inte går till Roma? “Olika saker måste ske då, så låt oss vänta och se om det blir någon ändring som behövs. Låt oss se vad som händer när transferfönstret stänger och vad som händer med Chris.”
  • Är du nöjd med utvecklingen ditt lag gjort att spela mot lag som står lågt och svåra att bryta igenom? “Jag var såklart inte nöjd med matchen mot Crystal Palace. Vi var inte redo, vi var inte redo att spela med rätt intensitet och kvaliteten vi behöver. Löpningarna var inte där. Men, efter återstarten i juni/juli har vi gjort stora framsteg. Då och då dyker det upp en match som lever sitt eget liv, Crystal Palace var en besvikelse. Men vi behöver mer fantasi och precision i det vi gör.”

Director of Scouting på agendan?

Manchester United skall ha ett intresse av att anställa vad som verkas bli en ny Director of Scouting. Detta enligt Jonas Giaever.

Det är Neil McGuinness som just nu jobbar som DoS hos Columbus Crew, som fångat Uniteds intresse.

Värt att nämna är att Neil haft olika roller tidigare, bland annat som Senior Scout för Celtic. Där han verkar var den som upptäckte Virgil Van Dijk. Han har också haft en längre period hos Qatar Football Association, där han jobbade som såväl spelarrekryterare och scout.

Man kan lätt konstatera att Neil, har haft flera olika roller att skriva på sitt CV. Så vad den tilltänkta rollen är hos Manchester United är därför oklar.

Alex Telles ber Porto om att sänka prislappen

Nu ännu mer Alex Telles. Där spelaren själv enligt uppgifter, ska ha bett Porto att sänka sin värdering. Detta enligt Jamie Jackson. Alex Telles själv tror att det begärda priset tros ligger runt £18.3m, men önskar nu att sänka värderingen till ca £12m.

Detta verkar också vara den uppfattning kring prisbilden som Manchester United har, sett till att Alex Telles nästa år är en spelare utan kontrakt.

Det finns dock en förståelse från såväl spelaren själv som Manchester United, att Porto behöver pengarna från Alex Telles övergången. Detta för att framåt kunna investera och stärka spelarstaben som Sérgio Conceição har att jobba med, så en överenskommelse klubbarna sinsemellan verkar inte vara en omöjlighet.

Romerointresse från Everton?

Sergio Romero sägs vara intresserad av en övergång till Everton, för att sätta ännu mer press på en hårt kritiserad Jordan Pickford.

Enligt The Times så har inga konkreta diskussioner ägt rum, men Manchester United ska ha fått förmedlat till sig att det finns intresse av att diskutera en potentiell övergång.

Sergio Romero som numera är tredjemålvakt i Manchester United, sägs också vara irriterad över att blivit utelämnad från FA Cup & Europa League semifinalen då han stod i tidigare omgångar. Ole Gunnar Solskjaer bekräftade också under förra månaden att det inte finns plats för såväl Romero som De Gea och Henderson.

Problemet kring övergången till Everton verkar dock vara den begärda summan som sägs ligga runt £10m, men också att Sergio Romero inte ska vara villig att sänka sin lön.

Övergångssumman verkar dock kunna frigöras med spelarförsäljning hos Everton, där Ancelotti tycker att truppen är för stor. Det ska då läggas till att Everton har hela 31 spelare i sin trupp.

Christen Press första intervju

Christen Press har gjort sin första intervju med Manchester United. Hon sa bland annat att “Det är en dröm som går i uppfyllelse“, att “Vi kommer att slåss för titlar i år” och “Målen och ambitionen hos alla är på högsta nivå“.

Se intervjun nedan.

Två snabba!

  • Uefa Youth League kommer i år att bli ett utslagsträd med 64 lag. Detta med start i mars 2021

  • Jadon Sancho-övergången verkar inte vara lagd på is. Manchester United önskar att få det klart inom de kommande 10 dagarna. Jamie Jackson dödar lite av optimismen med att kalkylera oddsen för att detta sker.

Res med oss till Manchester!