Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Andreas Pereira nära Lazio

Embed from Getty Images

Med mindre än vecka kvar av transferfönstret börjar det kanske, så sakta, röra på sig då det gäller spelare på väg bort från Manchester United. Andreas Pereira har de senaste dygnen sagts vara på väg till Lazio och uppgifter från Fabrizio Romano under måndagskvällen gör att en övergång får ses som trolig. 

Mittfältaren Andreas Pereira har inte fått plats i Manchester Uniteds matchtrupp under säsongsinledningen och det har varit tämligen enkelt att dra slutsatsen att han inte ses som önskvärd av Ole Gunnar Solskjaer. Diskussionerna om en eventuell flytt har inte konkretiserats, förrän nu. Transfergurun Fabrizio Romano rapporterade i helgen att diskussioner inletts mellan Lazio och Manchester United kring ett säsongslångt lån. Nu verkar parterna ha nått en överenskommelse och en läkarundersökning ska ske under veckan.

Enligt Romano ska överenskommelsen vara helt klar och det ska handla om ett lån med köpoption. Skulle Romklubben vilja köpa Pereira ska det kosta dem 27 miljoner euro, vilket ändå får ses som en hyfsat hög summa om den stämmer. United och Lazio ska dela på lönekostnaderna, vilket man får anta ha varit ett krav från Lazio.

Går överenskommelsen i lås blir det tredje gången i karriären som Pereira lämnar United på lån. Säsongen 2016-17 spenderas han i Granada medan han den därpå följande säsongen höll till i Valencia.