Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 0-3

Andra matchen mot samma motstånd, trots detta så var det bara tre av de 22 som spelade idag. Manchester United tog i denna match tag i inledningen där istället Brighton fick kämpa sig in i matchen. Denna gången lämnade inte Manchester United Brighton med tre poäng, utan med avancemang vidare i ligacupen. Slutresultat 3-0.

Ligacupen rullar vidare och Manchester United som roterade friskt säkrade under onsdagskvällen avancemang till kvartsfinal. Lindelöf fick fortsatt förtroende och bildade mittlås tillsammans med Bailly. Den sistnämnda fortsatte stundtals med sitt så berömda försvarsspel, där han går helhjärtat in i varje närkamp. Jag tror inte det finns en enda person som inte fått hjärtat i halsgropen när han går för sina satsningar.

Manchester United inledde matchen bäst där rollerna blev ombytta från helgen. Istället var det Brighton som var tvungna att spela sig in i matchen och halvvägs in i första halvlek så hade de ätit sig in. Lite av en käftsmäll för Brighton kom när Scott McTominay fick nicka in 1-0 precis innan halvtidsvilan, assisterad av Juan Mata som idag fick agera dirigent istället för Bruno Fernandes. Juan Mata gjorde det med bravur och satte själv dit 2-0 efter en elegant klack av Donny van de Beek.

Paul Pogba satte spiken i kistan med en frispark och visst är det härligt att se honom som målskytt igen.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7

Gjorde en riktig bra räddning och ägde straffområdet, finns inte mycket att klaga på utifrån hans insats idag. Gör det han ska och ger en trygghet till backlinjen. Bör nog snart utmana De Gea på riktigt.

Diogo Dalot: 5

Dålig i försvarsspelet, blev ofta rundad och hamnade på efterkälken. Syns att matchträning saknas för honom. Den absolut svagaste idag i backlinjen och är väl fullt förståeligt varför Solskjaer är öppen för att sälja honom under detta transferfönster.

Eric Bailly: 6

Gör åter en start och visar på en hunger, spelar enkelt och vågar att avancera framåt med boll. Kompletterar Victor bra och bidrar med att det blir en helt annan dynamik. Gör fortfarande sina vågade tacklingar såväl utanför straffområdet som i. Höll ändå nollan.

Victor Lindelöf: 6

Ännu en start mot samma motstånd som i helgen, och åter en bra insats. Styr och ställer i försvarslinjen och ett annat lugn när han fick Bailly bredvid sig. Mycket viktigt för Victors självförtroende att få mer matchtid & tillit samt få sin första nolla för säsongen.

Brandon Williams: 6

Ivrig, tuff i närkampsspelet och utmanar offensivt. Blandar och ger dock, allt från att vara säkerheten själv till att plötsligt tappa all koncentration och begå de enklaste av misstag. Kan bättre men är fortfarande ung.

Scott McTominay: 7

Låg allt bättre i sin positionering. Rörlig, spelbar och visade vilja. Var i en hetsig diskussion i slutminuterna. Fick sätta dit 1-0 precis i slutet av första halvlek. Gör som vanlig grovjobbet och springer konstant i 90 minuter. Sett till matchen när han spelade mot Crystal Palace så var detta ett kliv framåt för Scott.

Fred: 6

Utbytt 81. Speedig, lite för aggressiv i närkampsspelet och ger bort en del frisparkar. Slarvigt till och från i passningsspelet som så många gånger tidigare när det kommer till just Fred. Stängde trots detta ner luckor som uppstod bra och precis som Scott så springer han konstant i 90 minuter.

Juan Mata: 8

Fick utmaningen att axla Bruno Fernandes roll och gjorde det med bravur. Den spanska magikern visar att han fortfarande har det som krävs, har idag en otrolig spelförståelse och fördelar till rätt ytor och driver spelet framåt. Assisterade till 1-0 och gjorde sedan själv 2-0 efter en vacker klack av Donny.

Donny van de Beek: 7

Donny, Donny, Donny! Förtjänar att starta tillsammans med de bästa snart. Återigen en riktigt bra match där han tar rätt löpningar och ständigt är ett hot. Alltid farlig runt boxen och gör till och från det oväntade. Fantastisk speluppfattning och helt rätt beslut i klacken till Juan Mata. Denna kille visade tydligt idag att han är inte värvad för att vara rotationsspelare.

Daniel James: 5

Utbytt 69. Osynlig, bidrar inte alls och syntes knappt till under första halvlek. Gör alldeles för enkla misstag och tyvärr så förväntar man sig inget längre när han får bollen. Fattar ofta fel beslut och inläggspelet är till och från bedrövligt. Han stärkte nog inte sina aktier för en startplats idag.

Odion Ighalo: 5

Utbytt 69. Odion måste ha det riktigt tungt just nu. Lossnar inte och gör en okej insats idag. Till och från osynlig, försöker med några kombinationer men får det sällan att fungera. Försöker i presspelet men ofta i osynk.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 69. Kommer in och visar direkt fart och energi. Utmanar och bidrar med löpningar för att få fart på anfallet. Fixar frispark som leder till 3-0.

Paul Pogba: 6,5

Inbytt 69. Tog tag i mittfältet som började se förlorat ut, James som varit osynlig under större delen av matchen byttes ut, in klev en Paul Pogba som såg ut att vara på spelhumör. Fick rätt förutsättningar och fick helt naturligt mer tid med bollen mot ett slutkört Brighton. Fick äntligen sätta en boll i mål.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.