Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Everton i Ligacupens kvartsfinal

Kvartsfinalerna av Ligacupen är nu lottade. För United blir det Everton på bortaplan. Matchen kommer spelas under julveckan.

Ja United undvek alltså något av de andra topp sex-lagen (av de som är kvar, Liverpool slogs ut under kvällen), men fick återigen en bortamatch. Luton och Brighton har vi passerat, nu skall vi ta oss de få milen till Liverpool för att försöka slå Everton ur turneringen.

Everton

Vår motståndare behöver ingen närmare presentation. De har visserligen inte vunnit en titel sedan 1995 då de spelade hem FA-cupen, och deras senaste storhetstid var i mitten av 80-talet då de tog två av sina nio ligatitlar, och även sin senaste titel i Ligacupen (1984). De är det lag som legat näst längst i den engelska högstadivisionen, då de spelat där sedan 1954 (faktum är att de sedan 1888 har spelat i högstaserien alla säsonger utom fyra).

Årets säsong har de inlett strålande, med tre raka segrar och 8-3 i målskillnad. I Ligacupen har de varit ofina att slå ut Salford City, Fleetwood Town och igår West Ham, mot samtliga lag har de tagit en tremålsseger.

United och Everton har i tävlingssammanhang mötts 201 gånger, med 88 Unitedsegrar, 46 oavgjorda och 67 Evertonvinster till en målskillnad av 296-279 med Uniteds siffror först. Förra säsongen slutade båda mötena 1-1.

Lottningen i sin helhet

Everton – Manchester United
Arsenal – Manchester City
Brentford – Newcastle
Stoke – Tottenham