Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen till United, Edinson Cavani

Manchester United Training Session

Edinson Cavani är nu officiellt en Unitedspelare. Vad tycker vi egentligen om det? Jo, det diskuterar vi i den här frågeasken.

Uniteds tredje värvning det här fönstret är klart, och det blir den 33-årige anfallaren Edinson Cavani som ansluter på fri transfer efter att ha lämnat PSG. Dina spontana tankar om det?

Elias Wiorek: Jag är väldigt skeptisk. 33 år som sagt och har dragits med ett flertalet skador senaste året, och gjorde alltså bara 14 matcher (4 mål) förra säsongen, vilket inte är jätteimponerande. Men hoppas såklart han kan bidra till en del mål då han ändå i grunden är en bra målskytt. Så, skeptisk men lite spännande samtidigt.

Sebastian Nemorin: Spontant; bra. Du får in en ledare och en spelare med mycket rutin till de yngre spelarna. Ighalo försvinner efter årskiftet och Cavani kan väl knappats göra det sämre.

Mikael Österdahl: Eh… Jag vet inte. Försiktigt positiv?

Marcus Beijar: Jag har pendlat jättemycket i vad jag tycker. Å ena sidan motsäger han ju filosofin i allra högsta grad och riskerar att bli en ny Falcao. Å andra sidan kan han ju göra mål och med tanke på hur ojämn Anthony Martial kan vara och hur dålig Odion Ighalo visat sig vara så känns det rätt okej ändå.

Gustav Brinck-Larsen: Som värvning betraktat gillar jag den, även om den inte löser ett enda av de mest akuta problemen. Men en bra målskytt (han går ju in som vår bästa avslutare i kamp med Greenwood) är alltid positivt att ha.

Elias Hallström: Att det kan bli allt mellan himmel och helvete. Mycket hänger på om han får hålla sig skadefri, peppar peppar. Vill det sig illa känns det som en ny, sorglig Falcao-historia.

Victor Laag: Landar ändå i att det känns mer positivt än negativt. Visst – det är inte spelaren som kommer bära United i flera år framöver och det är möjligt att det bara blir en säsong. Men sett till vilken karaktär Cavani är och den kvaliteten han fortsatt håller kan han vara en perfekt brygga till att Sancho förhoppningsvis kommer nästa sommar.

Adam Fröberg: I grunden är detta något bra. Men fyller fortsatt inget av de uppenbara hålen vi hade innan fönstret öppnade.

Vilken roll ser du framför dig att han får i laget? Blir han ordinarie eller en rotationsspelare?

Elias Wiorek: En rotationsspelare till Martial. Ser inte att han flyttar på Tony men en bra backupspelare borde han vara.

Sebastian Nemorin: Rotationsspelare troligtvis. Inte tillräckligt snabb och teknisk så som Ole vill spela sitt lag.

Mikael Österdahl: Nu utgår jag från att han blir den sista offensiva värvningen av den digniteten. I så fall föreställer jag mig att Rashford och Martial får mest speltid av anfallarna med Cavani och Greenwood inte överdrivet långt bakom (justerat för skador).

Marcus Beijar: Han är 33 år (för övrigt en ruggit bra ålder sådär generellt) och ska konkurrera med Martial, så helt ordinarie blir han nog inte. Å andra sidan ska det ju spelas en miljard matcher denna säsong, så speltid lär han nog få.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror inte han blir försteforward, men han har potential för det. Jag tror istället han kommer bli som anfallets motsvarighet till Donny, en spelare som kan gå in på många positioner och kommer få många matcher.

Elias Hallström: Rotation. Kan inte se att Martial helt plötsligt ska knuffas bort till förmån för en 33-åring som vi inte heller vet status på riktigt.

Victor Laag: Till att börja med rotationsspelare. Men han har potential att få en permanent plats i startelvan.

Adam Fröberg: Svårtippat. Tror att det blir någon form av rotation. Ibland startar Cavani, ibland Martial, ibland båda (i olika konstellationer). Många matcher ska spelas, så det löser sig mer eller mindre automatiskt.

Ser du honom enbart som en central anfallare, eller kommer han konkurrera om en kantplats också?

Elias Wiorek: Bara centralt, där han gjort det bra under sin karriär.

Sebastian Nemorin: Troligen båda.

Mikael Österdahl: Jag tänker att Greenwood spelar till höger när han spelar och att Cavani spelar till höger när Greenwood inte gör det. När Cavani spelar med Martial och Greenwood blir det nog att Martial får flytta ut till vänster.

Marcus Beijar: Det är ingen mördande konkurrens bakom Rashford och Greenwood på yttrarna och Cavani kan ju spela där, så varför inte? Jag utgår dock ifrån att han är påtänkt som central anfallare.

Gustav Brinck-Larsen: Jag ser honom klart främst som en central anfallare, men han kommer förmodligen få spela på alla tre anfallsplatserna.

Elias Hallström: Nej, inga kantplatser här inte. Nog för att han lirat på flanken men inte där han ska göra nytta. Kan såklart täcka upp vid behov, inte mer än så.

Victor Laag: Jag ser honom som konkurrent till kantpositionerna också.

Adam Fröberg: Enbart central anfallare. Blir i så fall Martial som flyttas till kant vid behov.

Vad har du för förväntningar på honom?

Elias Wiorek: Att kunna avlasta Martial om han exempelvis gått svagt, och att bidra med en del mål för oss.

Sebastian Nemorin: 10+ mål alla turneringar inräknade.

Mikael Österdahl: Att han ska lyfta lagkamraterna och att han ger oss ökad flexibilitet offensivt. Att han gör en hel del mål ser jag som givet.

Marcus Beijar: Att han ska leverera en hel del mål, ändå. Dessutom ska han kunna gå in med en hel del tung rutin i omklädningsrummet sett till ålder och erfarenhet. Låter kanske fel att säga papparoll, men ja, något åt det hållet. Hoppas också att eventuella divalater uteblir.

Gustav Brinck-Larsen: Hårt jobb, en jävla inställning och ett antal mål. Hur många får vi ju se, beror ju på hur många chanser han får.

Elias Hallström: 12-15 baljor, förutsatt att han får hålla sig någorlunda skadefri.

Victor Laag: Att han kommer höja laget både som spelare och genom sitt sätt att vara.

Adam Fröberg: Att han gör skillnad, både på och utanför planen. Förväntar mig att han visar den hungern han säger sig ha. Dessutom att han bidrar med en anfallstyp vi saknar. Givetvis 10-15 mål, om inte mer, beroende på speltid.

Är denna värvning ett tecken på desperation?

Elias Wiorek: Ja verkligen. Inte varit på vår radar alls förutom två dagar innan deadline för att vi inte lyckats värva det vi velat. Så enbart en desperat värvning av en spelare vi inte har någon aning om hur hans matchform är.

Sebastian Nemorin: Helt ärligt; det skriker desperation och panik. Luktar också Woodward och Judge över hela denna värvning.

Mikael Österdahl: Ser vi på värvningen isolerat kan den ses som vettig. Men helheten känns planlös och då går det inte riktigt att se på värvningar isolerat. Det ser tvivelsutan desperat ut men vi vet ju inte vad som pågått i kulisserna. Däremot är det ingen värvning som kompletterar ett pussel.

Marcus Beijar: Nja. Svårt att säga. Det är väl inte omöjligt att man haft ögonen på honom och slog till när möjlighet väl gavs. Ett välmående United kanske inte hade gjort affären, men å andra sidan känns det som en risk värd att ta.

Gustav Brinck-Larsen: Som värvning betraktad är det inget fel på den. Det är bara det att United i första hand hade behövt förstärka på ett flertal andra positioner…

Elias Hallström: Ja, det låter väl ganska spot on. Men United verkar ju samtidigt föredra att panikvärva anfallare (syftar givetvis på Ighalo).

Victor Laag: Ja, men det är det. Hade United velat ha honom tidigare under säsongen skulle man ha kunnat lösa det då.

Adam Fröberg: Både ja och nej. Solskjaer har länge velat ha en anfallare (vilket jag personligen inte har hållit med om borde vara någon prio), och Cavani hade varit dyrare tidigare i sommar. Därav dröjde det. Problemet är uteblivna övriga värvningar.