Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Chris Smalling klar för Roma

Till slut blev det klart. Chris Smalling lämnar Manchester United på permanent basis. AS Roma, dit han var utlånad under fjolårssäsongen, har till slut lagt ett bud som United har accepterat och i sista stund blev övergången klart. 

Nio säsonger spelade Chris ”Mike” Smalling alltså i Manchester United, den tionde tillhörandes klubben spenderade han alltså på lån, och nu lämnar han klubben han vunnit Premier League, Europa League, FA-cupen och Ligacupen med. Han blev också vald till årets spelare av spelarna i klubben för säsongen 2015/16.

323 matcher, varav 206 i ligaspel, medverkade han i under alla sina år i klubben. Faktum är att han var den spelare som varit längst i truppen, och nu är det bara Phil Jones och David de Gea kvar sedan Sir Alex Fergusons dagar. Ja, även Paul Pogba fanns ju i klubben under Sir Alex, men han lämnade ju och kom tillbaka till a-laget långt efter att Sir Alex slutade.

Säsongen i Roma blev en succé, och italienarna har varit tämligen öppna med att de ville ha tillbaka Smalling, men det har varit en lång förhandling som alltså inte löste sig förrän i allra sista stund. Ja, enligt rapporterna som kom (som ni ser i vår Deadline day-blogg skickades dokumenten alltså in en minut före fönstrets stängning).

Vi tackar Chris Smalling för allt, och önskar honom all lycka i framtiden.