Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Amad Traoré klar för Manchester United

Embed from Getty Images

United sägs ha gjort klart med en ny högerytter, om än inte den vi alla hoppats på och inte på en gång. Samstämmiga uppgifter säger dock att United gjort klart med Atalantas supertalang Amad Traoré, och att spelaren anländer i januari.

Enligt Angelo Mangiante är det en ”done deal”, och han flyttar för summan 30 miljoner euro. Gianluca Di Marzio å sin sida hävdar att det rör sig om 25 miljoner euro direkt, med 15 miljoner euro i bonusar.

Det som verkar säkert är att han inte kommer hinna få arbetstillstånd innan dagens fönster stänger, utan att han istället kommer anlända i januari. Om man hade en elak tunga skulle man kunna säga något om att det är så det går när man väntar till sista dagen med övergångarna…

Traoré är från Elfenbenskusten, han fyllde 18 i somras, och blev den 27 oktober förra året den första spelaren född 2002 att göra mål i Serie A, detta i sin debut och efter blott fyra minuter på planen. Sammanlagt blev det tre ligamatcher förra säsongen, och han har suttit på bänken i Atalantas matcher den här säsongen utan att få komma in.

Han är i grund och botten en vänsterfotad högerytter, men hans högerfot är mycket bra även den. Snabb och teknisk med bra blick för spelet är andra ord som använts om honom, vilket ju i sig låter tämligen lovande.