Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: James Garner mot en ny höst

Embed from Getty Images

Lånekollen betar av slutet på september och början på oktober lagom till landslagsuppehållet. Vi rapporterar om fortsatt utebliven speltid för Joel Pereira och Aliou Traoré men också om en uppåtgående trend för James Garner.

Joel Pereira, Huddersfield

Nej, Joel Pereira har inte fått någon lysande start på sin utlåning till Huddersfield. Trots att vi i förra lånekollen konstaterade att laget gått knackigt med Ben Hamer i målet så får Pereira fortsätta nöta bänk. Huddersfield har därtill spelat upp sig en aning och besegrat Nottingham (1-0) och kryssat mot Rotherham (1-1). Fortsätter det så lär Hamer få fortsatt förtroende. Pereira är, av lätt införstådda skäl, inte uttagen i det portugisiska landslaget.

Matej Kovar, Swindon

Släpper in en hel del mål då han spelar, men får till skillnad från Pereira åtminstone förtroendet. Har spelat alla Swindons matcher i seriespelet där laget senast besegrat Burton (4-2) och förlorat mot Peterborough (3-1). Vilades i EFL Trophy-mötet med Exeter där Swindon föll med 4-3. Swindons manager Richie Wellens verkar så här långt mycket nöjd med Kovar och uttrycker att han har kapacitet för att spela på den allra högsta nivån i framtiden.

Fran Bentley, Blackburn

Fick åter förtroendet för sitt Blackburn i bortamötet med Crystal Palace. Släppte två bollar förbi sig men detta till trots fick Blackburn med sig säsongens första trepoängare efter ett avgörande på stopptid.

Max Taylor, Kidderminster

Gjorde debut för sin nya klubb i kvalet till FA-cupen mot Alvechurch. Det blev 90 minuter för Taylor i en match som Kidderminster förlorade på straffar. Fick också 90 minuter i seriespelet mot Chester i tisdags. Kidderminster föll med 2-1 i vad som var lagets seriepremiär.

Diogo Dalot, Milan

Gick till Milan under fönstrets sista dagar. Har inte hunnit göra debut ännu för sin nya klubb.

Aliou Traoré, Caen

Har inte funnits med i Caens matchtrupp i de fyra senaste ligamatcherna. Har inte heller synts till i b-lagets uppställning. Inget tyder på att Traoré skulle vara skadad utan det mesta tyder på att han helt enkelt är petad.

Dylan Levitt, Charlton

Börjar ta för sig även i seriespelet hos Charlton. Fick 77 minuter i 2-0-förlusten mot Lincoln och 84 minuter i 0-0-mötet med Sunderland hemma. Charlton parkerar på en 18:e plats i tabellen och går mot en förväntat tuff säsong. Ryan Giggs verkar vara nöjd med vad han sett av Levitt hittills, vilket uttagningen i det walesiska landslaget får ses som ett kvitto på.

Embed from Getty Images

James Garner, Watford

Börjar precis som Levitt få upp ångan. Har spelat samtliga matcher sedan senaste lånekoll och det på favoritpositionen, det vill säga som central mittfältare. Watford har hunnit åka ur ligacupen mot Newport (3-1), besegra Luton (1-0) samt förlora mot topplaget Reading (1-0). Watford släppte inte någon central mittfältare under transferfönstrets sista dagar, men det framstår som att Garner likväl kan räkna med speltid oavsett konkurrenssituation.

Tahith Chong, Werder Bremen

Hoppade in i slutminuterna när Werder Bremen tog en tung 3-1-seger borta mot Schalke den 26 september. Fick sedan en kvart på topp mot i 1-0-segern mot Arminia Bielefeld i helgen som gick. Blev inte uttagen i det holländska U21-landslaget. Om det beror på karantänsbestämmelser eller inte är oklart, men med tanke på att Chong trots allt spelar en del i Bundesliga kan man anta att han borde ha varit aktuell.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira, Lazio

Gick till Lazio under fönstrets sista dagar. Har ännu inte hunnit debutera för sin nya klubb.

 

Res med oss till Manchester!