Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Jacob Carney och Max Haygarth utlånade

Embed from Getty Images

Strax efter att Manchester United meddelat att man lånat ut Di’Shon Bernard meddelade man om ytterligare två yngre spelare som lämnar klubben temporärt. Den här gången rör det sig om målvakten Jacob Carney och mittfältaren Max Haygarth. 

I genomgången av Manchester Uniteds juniorspelare säsongen 2020/21 konstaterade vår nestor Micke Österdahl att Jacob Carney sannolikt får agera back up i reservlaget den här säsongen. Något bänknötande blir det dock inte för Carney, som skrev proffskontrakt med United i våras. Under det engelska transferfönstrets sista dag meddelade United att man lånar ut målvakten till Brighouse Town fram till sommaren.

Den som inte känner igen Brighouse Town behöver inte skämmas för det. Klubben håller till i Northern Premier Leagues förstadivision, vilket är den åttonde högsta serienivån i England. För Carneys del blir utlåningen hans andra i Unitedkarriären. Ifjol spenderade han tid i Stocksbridge Park Steels på samma serienivå.

Mittfältaren Max Haygarth lämnar även han United. 18-åringen, som gjort sitt som junior och i höst funnits i reservlagsleden, kommer att spela i Brentfords b-lag fram till och med januari. Haygarth har gått skadad de senaste säsongerna och får nu jaga speltid i samma lag som förre lagkamraten Ben Hockenhull.

Vi önskar Jacob Carney och Max Haygarth lycka till!