Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

2022 för Pogba; Pochettino redo; Reservernas match visas inte

Embed from Getty Images

Det är lördag och Manchester United ska senare under kvällen ta sig an Newcastle på bortaplan i Premier League. Innan dess passar vi på att beta av lite nyheter, där det kanske mest intressanta är att United ser ut att förlänga med Paul Pogba. 

Utöver det blir det ett par rader kring spekulationerna om Ole Gunnar Solskjaers vara eller icke vara i klubben, och om ersättaren i sådana fall heter Mauricio Pochettino.

2022 för Pogba – lämnar nästa sommar?

Uppgifter under gårdagen gjorde gällande att United ska ha utnyttjat det optionsår som finns inskrivet i Pogbas kontrakt.

Fransmannens kontrakt löper egentligen ut nästa sommar, men nu tyder det mesta på att man knytit till sig honom till 2022.

27-åringen gick häromveckan ut och öppnade för att en dag spela för Real Madrid och menade att det är något av en dröm. Därför ska denna kontraktsförlängning troligtvis inte ses som ett tecken på att Pogba har för avsikt att stanna kontraktet ut.

Det handlar snarare om att United ska kunna få betalt för honom vid eventuell försäljning nästa sommar, istället för att riskera att han går som free agent, dvs att han spelar ut kontraktet och går gratis.

Här nedan menar United-journalisten, Paul Hirst, att man aktiverade klausulen för ett par veckor sedan.

Även Fabrizio Romano bekräftar uppgifterna och skriver också att United aldrig skulle låta Pogba lämna på fri transfer.

Fler snedsteg öppnar för Pochettino

Embed from Getty Images

United har som bekant inte fått någon vidare start på säsongen och efter den förnedrande 1-6-förlusten hemma mot Tottenham senast, gäller det för Solskjaers mannar att studsa tillbaka.

Chans till revansch har man ikväll när man besöker St. James’ Park i Newcastle och även om man helst gärna blickar framåt och försöker se positivt, bör man ändå ha i åtanke att det var precis samma match för ett år sedan som blev något av ett lågvattenmärke för Uniteds del.

Då förlorade man förvisso bara med 1-0 men tongångarna efter matchen var allt annat än positiva. Skulle däremot historien upprepa sig lär det börja blåsa rejält kring Solskjaer.

En som uppges vara redo att ta över, om Ed Woodward och kompani tar det obekväma beslutet att vinka adjö till norrmannen, är Mauricio Pochettino, detta enligt The Independent.

Argentinaren har varit på tapeten tidigare och har nu blivit aktuell igen. Enligt källor nära klubben ska dock läget med Solskjaer inte vara alarmerande, än.

Woodward sägs gilla sin nuvarande tränare och det han gör och försöker implementera i klubben, men situationen som den är för tillfället är han inte helt till freds med. Dessa källor nära klubben menar därför att det ska ha snackats om Pochettino men att någon kontakt från klubbens sida inte ska ha tagits.

Ska man tro vad som skrivs har det dessutom sipprat ut uppgifter från spelargruppen, där en spelare ska ha sagt att följande:

”Träningarna är så enkla och det saknas kreativitet. Han [Solskjaer] känns osäker för tillfället.”

Några bland spelarna ska dessutom ha sagt att det råder obehag i truppen.

Bruno Fernandes uppmärksammades efter matchen mot Tottenham senast då han byttes ut i paus. Anledningen sades ha varit att portugisen fått ett utbrott och att det skulle ha varit riktat mot tränaren. Dessa uppgifter dementeras av klubben.

Tidningen skriver även att varje snedsteg för Solskjaer öppnar dörren alltmer för Pochettino. Och tittar man på Uniteds kommande schema är det inte otänkbart att ett skifte på tränarposten kan bli aktuellt.

Bland annat ställs man mot Paris Saint-Germain på bortaplan i Champions League, Arsenal och Chelsea hemma i ligan, samt Everton borta.

Det lär minst sagt kunna bli en svängig senhöst som väntar i den röda delen av Manchester.

Huggsexa om Lilles transfergeni

Luis Campos är kanske ett namn som inte klingar bekant hos många. Det är fullt förståeligt då han håller till i franska Lille. Men den 56-årige portugisens så kallade sportcheferi har minst sagt uppmärksammats på sistone, och United sägs vara en av klubbarna som håller ögonen öppna.

Under sina tre säsonger i Lille har Campos gjort en vinst på cirka €350 miljoner i spelarförsäljningar, vilket inkluderar spelare som Gabriel Magalhaes och Victor Osimhen i sommarens fönster.

Campos har även varit i Monaco tidigare och där gjort stora vinster genom försäljningar av bland annat Kylian Mbappé och Bernardo Silva.

Sportchefen har nu bett om att få lämna Lille och det är därför inte otänkbart att det lär bli huggsexa om honom. Vill United ha honom lär man bland annat få konkurrens från Tottenham med José Mourinho vid rodret, som dessutom redan hämtat en assisterande tränare samt en målvaktstränare från Ligue 1-klubben.

Datum satta för FA Youth Cup

Det står nu klart vilka datum som gäller för juniorerna på deras väg mot final i FA Youth Cup.

Turneringen har nu nått semifinalerna och för Uniteds del väntar Chelsea fredagen den 30 oktober med avsparkstid 20.45, svensk tid.

Den andra semifinalen spelas samma dag mellan Blackburn Rovers och Manchester City.

Finalen går av stapeln den måndagen den 2 november med avsparkstid 20.30, svensk tid.

Alla matcher kommer spelas på St. Georges Park i Burton, vilket är det engelska fotbollförbundets center.

Reservernas match visas inte

För den som har missat kan vi påminna om att Uniteds reserver också spelar under dagen då man tar emot Arsenal nere i London. Den som hade tänkt att se matchen får dock tänka om.

Arsenal har nämligen bekräftat att någon sändning på plats inte kommer ske på grund av coronarestriktioner. Ingen media kommer således finnas på plats för att bevaka matchen.

Greenwood som spets?

Avslutningsvis lägger vi in en spekulation inför kvällens möte, vilken är att Mason Greenwood kommer starta längs fram. Åtminstone om vi ska tro Jamie Jackson, som har bra ingångar i klubben.

19-åringen känns troligen som det mest rimliga alternativet då både Anthony Martial (avstängd) och Edinson Cavani (karantän) är indisponibla.