Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Van De Beek kommer ha stor betydelse för oss

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer har tagit emot frågor från pressen inför nästa stormöte på Old Trafford när tyska serieledarna RB Leipzig gästar. Han tar bland annat upp om läget i truppen, hur Freds säsongsinledning har varit samt vad Leipzigs största styrkor är som lag. Han tar också upp hur bra konkurrensen på mittfältet har blivit samt hur viktig Donny van De Beek kommer vara för United.

Solskjaers presskonferens

Den norska Unitedtränaren har suttit ner och tagit emot frågor från pressen inför nästa stormöte i Champions Leagues gruppspel när fjolårssemifinalisterna Leipzig gästar på onsdagskvällen.

Tyskarna som i deras första gruppspelsmatch slog Turkiska Istanbul med 2-0.

  •  Truppen: ”Det är ungefär samma trupp som senast. Det är några känningar som man oftast har efter två så tajta matcher som mot PSG och Chelsea men jag tror att det kommer vara en liknande trupp.

  • Fred: ”Han är en väldigt viktig spelare i truppen, en väldigt bra spelare att ha i laget som är positiv. Hans prestationer har varit positiva när han spelat och blir bättre och bättre van vid Premier League. Du kan se att hans löpvilja och skärpa är extremt viktigt för oss i mittfältet.
  •  Tajta schemat:Den här säsongen är väldigt speciell, vi är i speciella situationer, vi spelar varannan/var tredje dag och du behöver göra det under hela säsongen. Och sen är det EM och därefter en ny säsong så såklart varje chans att ge spelarna vila vore såklart välkomnande. 
  •  Mer: Det gäller att vara noga när det är så tajt schema med spelarna då det är lätt att få känningar och skador.”
  •   RB Leipzig: ”Det är en klubb som såklart blivit mycket bättre de senaste åren på en imponerande sätt. De har imponerat mer och mer för varje säsong, som förra säsongen när de kom trea i ligan och även till semifinal i Champions League och nu den här säsongen leder ligan. Det är en klubb som går för de stora titlarna.
  • Mer: ”De har en ung tränare, väldigt ung som är aktiv och en mycket intressant tränare.”
  •  Konkurrensen på mittfältet: ”Det kommer bli en lång säsong och såklart bredden på truppen är bättre nu men att lämna spelare utanför elvan som senaste matchen där Van De Beek, Pogba och Matic fick sitta på bänken är inget enkelt val då alla tre är väldigt bra spelare där alla har erfarenhet av landslagsfotboll. Och som jag sagt att det är en lång säsong med mängder av matcher där alla de tre kommer ha en stor betydelse och medverkan.
  •  Leipzig styrkor: ”Deras styrkor är att de gillar att dominera matcher, sätta hög press på motståndarna och har mycket energi.”
  • Van De Beek: ”Du vet när spelare kommer till en ny liga, ett nytt lag så kommer det ta ett tag att lära sig ligan och laget men när Donny har spelat har han spelat riktigt bra. Jag tycker det säger rätt mycket om bredden på vår trupp att vi inte behöver använda honom i varje match. jag tycker också att det säger mycket om våra mål att vi vill vinna titlar den här säsongen och för att göra det så behöver du ha en bred trupp med bra spelare.
  •  Mer: ”Donny kommer ha en stor, stor betydelse för oss den här säsongen och kommer vara väldigt viktig så det behöver ni inte oroa er för.”