Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Çalhanoğlu in i januari?; Shaw landslagsaktuell; Månadens spelare

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Lördagens nyhetssvep blir ett kort sådant där vi bland annat tar upp ett silly-rykte gällande AC Milans Hakan Çalhanoğlu. Vi noterar även att Luke Shaw ser ut att vara aktuell för det engelska landslaget igen.

Till sist uppmärksammar vi månadens spelare i United, som för övrigt firar sin födelsedag just idag.

Çalhanoğlu i januari?

Det verkar i alla fall så om vi ska tro Christian Falk på tyska BILD.

Falk skriver på sin Twitter att United för konkreta förhandlingar med turken, som för tillfället håller till i AC Milan.

Kontakten ska ha funnits ända sedan i somras och mittfältaren ska bland annat ha tackat nej till Juventus.

Çalhanoğlu tycks inte vara villig att förhandla med Milano-klubben om en fortsättning och om så blir fallet kan 26-åringen lämna gratis till nästa sommar.

Man bör dock ställa sig frågande till hur det kommer sig att United är intresserade av ännu en offensiv mittfältare, då det i nuläget finns spelare såsom Bruno Fernandes, Donny van de Beek, och Paul Pogba, som alla gör upp om nummer tio-rollen.

Southgate sneglar mot Shaw

Senaste gången Luke Shaw representerade det engelska landslaget var i september 2018. Nu kan han få chansen igen, rapporteras det från brittisk media.

Förbundskapten Gareth Southgate ska under nästa vecka ta ut de 26 spelare han tror mest på och vad gäller vänsterbacksplatsen uppges både Luke Shaw och Chelseas Ben Chilwell ligga bäst till.

25-åringen har spelat samtliga minuter i såväl ligan som Champions League under inledningen på den här säsongen och sammantaget stått för ett stabilt intryck.

Det återstår att se hur Southgate väljer att formera sitt landslag i det kommande matcherna (Belgien och Island), men med tanke på att man stundom spelat 3-4-3 finns det mycket som talar för att Shaw kan bli aktuell i en trebackslinje, där han visat sig fungera väl i United.

Totalt har Shaw åtta landskamper på kontot.

Månadens spelare

Han gör både nytta på planen och utanför. Marcus Rashford har börjat hitta formen igen och med tanke på vilka veckor han har bakom sig är det föga förvånande att 23-åringen får ta emot utmärkelsen som månades spelare i United.

Noterade ni för övrigt ”23-åringen”? Just det, han fyller nämligen år idag också.

Grattis i dubbel bemärkelse, Marcus!