Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Fotbollen får fortsätta; Stoney tömmer sjukstugan; Rashford bäst i oktober

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

England står inför en ny nedstängning på grund av coronaviruset. Manchester United kan dock, genom ett undantag för elitidrott, spela vidare med sina respektive lag. Tack vare undantaget kan damerna spela mot Everton i cupen på onsdag och av allt att döma kommer den matchen att finnas tillgänglig på MUTV.

England stänger, United spelar vidare

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelade här om dagen att man genomför en ny nedstängning i hopp om att begränsa spridningen av coronaviruset. Under nedstängningen i våras pausades också fotbollsligorna, något som inte blir fallet nu. Manchester United konstaterar i ett uttalande att herrarna, damerna och reserverna/juniorerna spelar vidare under nedstängningen som i nuläget verkställs under perioden 5 november – 2 december.

Ljusnande skadeläge i damlaget, cupmatch direktsänds

Manchester Uniteds damer fick under säsongens inledande matcher inte ihop till en full matchtrupp då sjukstugan var snudd på överfull. Nu verkar det dock som om skadeläget ljusnar betydligt. Inför cupmötet med Everton verkar Casey Stoney ha en fulltalig trupp att välja ur. Undantaget är Martha Harris och möjligen Ivana Fuso. Harris missar definitivt matchen medan Fuso av allt att döma inte är redo för 90 minuter. Nyförvärvet Ona Batlle tränar för fullt enligt Emma Sanders på BBC.

Mötet med Everton verkar för övrigt sändas på MUTV på onsdag. Matchen har dykt upp i tv-guiderna, men United har inte i skrivande stund bekräftat att drabbningen direktsänds. Hur som är matchen tidigarelagd och nu inprickad under eftermiddagen istället för kvällen.

Rashford bäst i oktober

Marcus Rashford har, föga överraskande, utsetts till oktober månads spelare i Manchester United.

Carney månadens spelare

Det må vara att leta ljus i november- och coronamörkret, men vi noterar att Jacob Carney utnämnts till månadens spelare i oktober i Brighouse Town. Carney höll nollan i mötet med Ponte Colles och har överlag fått en bra start på utlåningen.