Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: İstanbul Başakşehir – Manchester United

Manchester United v Arsenal - Premier League

Går det uselt i ligan går det desto bättre i Champions League. Det är med det i åtanke vi tar oss an den tredje matchen på tre veckor i världens bästa klubblagsturnering. Manchester United reser till Turkiet för att, i praktiken, säkra en plats i åttondelsfinalen.

Manchester United

Hade Manchester United spelat lika dåligt i Champions League som man spelar i ligan hade Ole Gunnar Solskjaer knappast varit manager när oktober nu blivit november. Två raka segrar, mot Paris Saint-Germain och Leipzig gör dock att liket lever. Segrarna mot fransoserna och tyskarna har varit rent av imponerande medan insatserna i ligan varit rent ut sagt usla. Nu väntar så en okänd motståndare som enligt konstens alla regler ska sluta sist i Champions League-gruppen. Kan United studsa tillbaka efter söndagens nederlag mot Arsenal?

En seger skulle i praktiken säkra avancemang och ta bort press från de avslutande matcherna. Visst, vi behöver poäng i hemmamötet med turkarna även vid säker för att vara helt säkra men en seger skulle ändå göra att fokus kan skiftas mot ligan för ett antal matcher.

Manchester United v Arsenal - Premier League

Ingen kan påstå att David de Geas insatser skulle vara en stor del av United kräftgång i ligan. Spanjoren har varit bra, stundtals riktigt bra, och kanske är det delvis Dean Hendersons förtjänst. Engelsmannen utmanar ändå De Gea på ett annat sätt än Sergio Romero. Frågan är också om inte Istanbul Basaksehir är ett lämpligt motstånd för just Henderson, om man nu vill rotera ens lite. I backlinjen ser åtminstone jag en öppning för Axel Tuanzebe nu, och då helst på Harry Maguires bekostnad. Victor Lindelöf har varit bättre än kaptenen på sistone och känns som det tryggare alternativet.

På kanterna lär Aaron Wan-Bissaka få fortsätta i brist på alternativ medan det kanske vore läge att växla in Brandon Williams till vänster. På mittfältet torde det inte vara läge för en diamant, med betoning på torde. Nemanja Matic kan mycket väl vara en man för startelvan medan Freds fina höstform trots allt finns någonstans. Donny van de Beek kan och bör få en plats framom Paul Pogba efter fransmannens insats sist och Bruno Fernandes är Bruno Fernandes. Så, hur gör vi? Gissningen är att Matic och Van de Beek backar upp Fernandes, även om holländaren förstås föredrar en mer offensiv utgångsposition.

Framåt då? Ja, blir det tre man på mitten lär Marcus Rashford, Anthony Martial och Mason Greenwood spela. Martial har genom sin avstängning bara spelat Champions League på sistone och ska Edinson Cavani spela här lär det bli som inhoppare.

Möjlig startelva:

İstanbul Başakşehir

İstanbul Başakşehir var det, ja. Onsdagens svåruttalade motståndare har inlett Champions League med två väntade förluster mot först Leipzig och senast Paris Saint-Germain. Turkarna ska vara gruppens klart svagaste lag men har det oaktat kommit undan med två hyfsat hedersamma 2-0-förluster. Som gruppen öppnat upp sig ska det förstås mycket till om man ska nå en Europa League-plats, men det betyder på intet sätt att man kommer att sälja sig billigt mot United. I ligan inledde man hösten särdeles dåligt, men de senaste omgångarna har gett ett visst uppsving i tabellen och man parkerar just nu på en sjundeplats efter sju omgångar. Det är dock långt ifrån godkänt för de regerande mästarna.

Sett till truppen har onsdagens motståndare inte särdeles många namn som sticker ut som direkt kända. Ett par undantag finns dock. Unitedbekante Rafael innehar nu för tiden högerbackspositionen i laget. Rafael, som hunnit bli 30 år, anslöt på fri transfer från Lyon i september. På topp hittar vi ett annat bekant Premier League-namn. Demba Ba har efter ett antal omvägar åter landat i Turkiet. I år har det blivit två inhopp i Champions League.

Istanbul Basaksehir v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

I mål lär tränare Buruk ställa Mert Günok som stått de två inledande matcherna. Fyrbackslinjen framför honom lär bestå av Rafael, tidigare Liverpoolbacken Martin Skrtel, moldaviske landslagsmannen Alexandru Epurenau samt Boli Bolignoli. På mittfältet lär Mehmet Topal agera defensivt ankare medan Irfan Kahveci och Danijel Aleksic lär vara först på tur på det centrala, mer offensiva, mittfältet. Rafael spelade som en av två offensiva mittfältare mot Leipzig i Champions League-premiären, men skador på högerbacken lär göra att han får gå ner ett snäpp i banan.

På topp är franske Enzo Crivelli ett frågetecken. Spelar inte han lär Ba ha en chans till en startplats. De offensiva kanterna då? Ja, där lär vice lagkaptenen Edin Visca och brassen Giuliano vara de Buruk i första hand laborerar med.

Möjlig startelva:

Historik

Historiken då det gäller onsdagens motståndare är rätt kortfattad. Manchester United har aldrig mött Istanbulklubben tidigare.

Visste ni att…

  • Matchens domare, Davide Massa, inte dömt Manchester United tidigare?
  • İstanbul Başakşehirs ligatitel ifjol var klubbens första?

Matchinformation

İstanbul Başakşehir
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 3:6
Avspark: 18:55
Plats: Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Istanbul
Domare: Davide Massa (Italien)
Teve: V Sport Extra, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Bailly (muskel, mitten november)
  • Lingard (skadad, mitten november)
  • Telles (covid-19, inget datum)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V30/9BrightonBLC3-0 
V17/10NewcastleBPL4-1 
V20/10PSGBCL2-1 
O24/10ChelseaHPL0-0 
V28/10RB LeipzigHCL5-0 
F1/11ArsenalHPL0-1 

İstanbul Başakşehir

Skador och avstängningar:

  • Caicara (skada, inget datum)
Tveksamma:

  • Chadli (skada)
  • Crivelli (skada)
  • Tekdemir (skada)
FORM
V11/10KasimpasaBTR5-0 
V17/10TrabzonsporBligan2-0 
F20/10RB LeipzigBCL0-2 
V24/10AntalyasporHligan5-1 
F28/10PSGHCL0-2 
V1/11KonyasporBligan2-1 

United mot İstanbul B

Inga tidigare möten.