Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag har bra alternativ

Manchester United Press Conference

I dagens nyhetssvep bjuder vi vad som sades på ytterligare en extremt uselt skött Champions League-presskonferens där ljudet från journalisterna knappt hördes för Ole Gunnar Solskjaer och Harry Maguire. Efter att ha försökt svara på några frågor baserat på vad man hörde övergick man sedan till att presschefen läste upp frågorna, då kommunikationen med de hemmasittande journalisterna inte fungerade.

Utöver presskonferensen har vi tråkiga nyheter kring Ryan Giggs, information om damernas nästa match samt ett födelsedagsbarn.

Presskonferensen

Som brukligt inför Champions League-matcher har Ole Gunnar Solskjaer med sig en spelare till presskonferensen dagen före match, och idag blev det alltså lagkapten Harry Maguire som fick sitta och svara icke-svar tillsammans med tränaren. Presskonferensen blev inte som den brukar nu under pandemin på grund av tekniska problem. Istället för att höra journalisterna ställa frågor fick de skriva in frågorna, så lästes de upp för Solskjaer och Maguire under majoriteten av presskonferensen.

Det växlade fram och tillbaka mellan frågor till de båda, här har vi valt att dela upp så vi tar Solskjaers viktigaste punkter först, följt av Maguire under.

Solskjaer

 • Solskjaer började med att bekräfta att Jesse Lingard inte reser med till Istanbul, och att det finns några skador sedan tidigare. Men vi reser med en bra trupp, sa Solskjaer.
 • Hur fans bör må undvek Solskjaer att svara på, istället sa han att laget jobbar stenhårt varje dag för att göra fansen glada, och att man siktar på att vinna imorgon för att ta sin tredje raka seger i gruppspelet.
 • Han utvecklade sin syn på gruppspelet med att man startat bra, att det blir en tuff match imorgon mot ett motstånd som gjort bra matcher mot PSG och Leipzig, men att om United spelar på sitt bästa kan man ta de 4 till 6 poäng som behövs för att kvalificera sig för slutspelet.
 • På frågan om Paul Pogba kan uppnå sin fulla potential i United tyckte Solskjaer att de sett mycket positivt de senaste, och han hoppas att det fortsätter.
 • Någon journalist tyckte det var rimligt att fråga Solskjaer om United gjort sig själva till en av favoriterna att vinna Champions League. Solskjaers svar handlade om att det är små marginaler, att de två första matcherna visar Uniteds kvalitet men att man inte tänker låta det gå dem åt huvudet. På vår bästa nivå kan vi slå alla, avslutade Solskjaer.
 • Om att United spelat med ett antal olika spelsystem i början av säsongen och om det är en utmaning att United har så många val svarade Solskjaer att det är positivt att ha flera valmöjligheter och sätt att spela på. Han sa vidare att laget har en stil de vill spela med, och att den inte förändras baserat på spelsystem, principerna man vill spela på är desamma oavsett om man spelare 4-3-3, 4-4-2-diamant eller 5-3-2.
 • På en fråga om Dean Henderson kan komma att starta imorgon ville Solskjaer inte ge något svar.
 • Utan att säga det rakt ut sade Solskjaer att det är en fördel för United att matchen imorgon spelas utan fans.
 • Om Roy Keanes åsikt att United nu har för få ledare i truppen svarade Solskjaer att Roy alltid har varit frispråkig, och att Solskjaer är nöjd med de spelare han har och han är säker på att de kommer gå vidare och ge ett svar [på förra matchen].
 • På frågan om hur man får spelarna att bli jämnare säger Solskjaer att det handlar om små marginaler i fotboll. Ibland får man de med sig, ibland emot sig. United vill så klart gå in i varje match med tron att man kan spela ut varje motstånd. Vissa lag har lyckats med sin hemläxa mot United, och ibland har United gjort sin hemläxa bättre.

Maguire

 • Den första frågan till Maguire handlade om hur United kan vara så bra i Champions League men sämre i ligan under säsongen. Svaret från kaptenen var att det är svårt att sätta fingret på, man tar en match i taget, att det förebereds på samma sätt med samma spelare och förhoppningsvis kan man fortsätta bra i Champions League imorgon.
 • Om hur svårt det har varit att fokusera på fotboll istället för det som hände i somras sa Maguire att han visserligen hade en svår period i somras, men att han är helt fokuserad på fotboll nu.
 • Även Maguire fick frågan hur United kan få mer jämnhet i Premier League. Han tryckte ur sig standardsvaret om att det handlar om att jobba hårt och att man måste hitta formen inom sig själva samt vilja utvecklas.
 • Gällande hur han hanterar kritiken han fått på sociala medier sa han att han inte läser det.

Se presskonferensen i sin helhet här.

Ryan Giggs arresterad – förnekar anklagelser

Från BBC hämtar vi den tråkiga nyheten att Ryan Giggs i söndags arresterades misstänkt för att misshandlat sin flickvän. Giggs själv skall förneka att det har hänt.

Den information vi har är att polisen kallades till en adress i Worsley, Salford, sent i söndags kväll och att en kvinna i 30-årsåldern fått mindre skador som inte behövde vård.

Giggs skulle idag haft en presskonferens där han presenterade Wales nästa landslagstrupp, men den ställdes in. Wales fotbollsförbund har kommenterat att man känner till situationen.

Damerna visas inte imorgon

MUTV har felaktigt haft i sin tablå att Uniteds match mot Everton imorgon skulle visas mitt på dagen, och att starttiden alltså skulle vara flyttad. Så är inte fallet, matchen spelas som tidigare sagts vid 20.00 svensk tid, och visas därför inte på MUTV då det är samtidigt som herrarna spelar i Istanbul

Grattis Yorke

Avslutningsvis säger vi ett stort grattis till Dwight Yorke som idag fyller år. Han blir 49 år gammal. Grattis Dwight!