Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlagets match uppskjuten

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Manchester United skulle ikväll ha spelat mot Everton i FA Women’s League Cup. Så blir det emellertid inte. Matchen skjuts upp av säkerhetsskäl. Både United som klubb och huvudtränare Casey Stoney uttrycker sitt missnöje.

Förklaringen till att matchen skjuts upp är en säkerhetsfråga (safety concern) på Evertons arena Walton Hall Park. På sin hemsida skriver Everton att det är frågetecken för säkerheten efter att hård vind har orsakat skador på platsen.

”Säkerheten måste komma först men Manchester United är besvikna både gällande processen och tajmingen som är involverad i det här beslutet,” skriver United på klubbens officiella hemsida.

Besked om nytt datum för matchen meddelas i sinom tid.

Uniteds huvudtränare Casey Stoney är tydlig med att hon ville att matchen skulle spelas:

”Jag måste klargöra att klubben ville att den här matchen skulle spelas och var tillmötesgående i de alternativ som fördes fram.

”Mina spelare och min ledarstab har jobbat hårt i förberedelserna för den här kommande hektiska perioden av matcher och det är därför extremt frustrerande att den blir uppskjuten mindre än 24 timmar före avspark.”