Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs ej involverad i nästa landslagssamling; Richie Wellens tar över Salford

Republic of Ireland v Wales - UEFA Nations League

Onsdagens nyhetssvep blir ett relativt kort sådant. Ni får bland annat ta del av det senaste gällande blåsvädret kring Ryan Giggs. Salford City har anställt Richie Wellens som ny tränare, Wellens fostrades i Manchester Uniteds akademi och hans son Charlie tillhör akademin just nu. Dessutom blir det också en uppdatering om Facundo Pellistri och rykten om Diogo Dalot. 

Ryan Giggs inte involverad i Wales landslagssamling

I söndags arresterades Ryan Giggs misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän. Giggs förnekar själv att det ska ha hänt och släpptes mot borgen under måndagen.

Den 46-årige förbundskaptenen för Wales skulle ha presenterat Wales nästa landslagstrupp under gårdagen men den ställdes in. Nu bekräftar Wales att Giggs inte kommer att vara involverad i de kommande landskamperna mot USA, Irland och Finland.

Salford anställer Richie Wellens som ny tränare

Det var i början av oktober som Paul Scholes klev in som tillförordnad manager i Salford City efter att klubben sparkat tränaren Graham Alexander. Nu, knappt en månad därefter har de anställt en ny tränare. Också han har kopplingar till Manchester United.

Richie Wellens är mannen som i framtiden ska leda Salford City till framgång. Richie tillhörde Manchester Uniteds akademi som ung och spelade tillsammans med spelare som John O’Shea och Wes Brown. Men till skillnad från Brown och O’Shea fick Wellens endast göra en match för klubbens seniorlag.

Hans son Charlie Wellens tillhör Manchester Uniteds akademi för tillfället. Charlie är 17 år gammal och spelar matcher för både U18- och U23-laget.

Richie Wellens var tidigare tränare i League One-klubben Swindon Town. Där hade han varit sedan november 2018 och förra säsongen ledde han de till uppflyttning från League Two.

Mer speltid i U23-laget för Pellistri

Facundo Pellistri har sedan flytten från Peñarol spelat en U23-match för Manchester United. Det var i 2–1 vinsten mot Everton den 23 oktober som den unga uruguayanen debuterade i den röda tröjan.

I en intervju på klubbens officiella hemsida berättade Ole Gunnar Solskjaer att klubben kommer vara tålmodiga med Pellistri och att han kommer att spela mer matcher med U23-laget innan han får chansen i seniorlaget.

U23-lagets nästa match är mot Brighton på fredag den 6 november och då förväntas Pellistri medverka.

Milan vill ha Dalot permanent?

Den portugisiska högerbacken är för tillfället utlånad från klubben till AC Milan. Diogo Dalot har inlett sejouren i den italienska storklubben på ett positivt sätt och gjorde bland annat mål och assist i Europa League-vinsten mot Sparta Prag förra veckan.

Det finns ingen köpoption inkluderad i låneavtalet men nu rapporterar den italienska tidningen Gazetta Dello Sport att Milan vill behålla Dalot på en permanent basis.

Hur sugna Manchester United är på att släppa iväg Dalot permanent är dock oklart. Enligt den annars mycket trovärdige journalisten Fabrizio Romano vägrade klubben att inkludera en köpoption då de tror mycket på honom.