Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag har klubbens fulla förtroende

Manchester United Press Conference

Solskjaer har mött pressen inför den viktiga matchen borta mot Everton på lördag. Han tar bland annat upp hur han ser på sin situation, hur han ser på Everton med Calvert-Lewin i spetsen sam hur han ser på Uniteds ojämnhet.

Vi ska även lägga till flertalet intressanta nyheter att Gomes pappa talat ut om sonens flytt, att Telles möjligtvis kan vara med i matchtruppen mot Everton samt att United möjligen har ställt in siktet på en sportchef. Därtill ger vi er även framförallt om vem som vann månadens mål i United samt ett nytt namn in i debatten som Solskjaers möjliga ersättare.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer har tagit emot frågor från pressen inför mötet på Goodison Park mot Everton och svarar följande:

Sin Situation: ”Jag har alltid sen jag kom hit som tränare haft en väldigt positiv relation med klubben och de har visat på att de tror på mig hela tiden. Sen såklart att man känner press som tränare i världens största klubb men jag tror på mig själv att jag kan utvecklas och utveckla det här laget mer och jag tror på spelarna och känner ett enormt stort stöd från klubben”

Spelarnas inställning: ”Man förväntar sig såklart en bra inställning från spelarna av att bara få spela för Man United. För att vinna matcher så behövs det att man har rätt inställning och visar kämparglöd. Speciellt nu mot Everton så måste vi visa den inställning och passion vi har för Man United för att kunna vinna matchen. 

Mer: ”Sen som jag sagt flera gånger tidigare så är det en svår tid vi lever i just nu och för spelarna så är det såklart svårare att ha den inställningen som de är vana vid för supportrarna på läktarna betyder oerhört mycket och att inte kunna ha de på plats på grund av Pandemin är såklart svårt och jobbigt för spelarna. Jag tror det är lätt att sitta hemma i TV-sofforna och säga att spelarna borde vara och spela som innan Coronan ändå men det vi upplever nu har inga spelare upplevt förut så det är såklart svårt för de att ha den inställningen och också att spelschemat är så tajt vilket gör att spelarna blir tröttare och mer slitna vilket också är en stor faktor till att det är svårare att ha samma energigrad som när säsongen är som vanligt. 

Everton: ”Det är inte bara Dominic Calvert-Lewin som gör det bra, hela laget gör det också. När Ancelotti kom in i klubben så vet man att det är en fantastiskt bra tränare som spelarna gillar och lyssnar på då han haft en fantastisk karriär. 

Mer: ”Sen kanske de inte hade den bästa starten efter Corona uppehållet. Men nu kan man verkligen se vad han jobbat på och han har haft en bra försäsong. Jag är väldigt imponerad av vad Carlo har gjort med Everton såhär långt med Calvert-Lewin i spetsen som är en riktigt bra spelare och forward.”

Ojämnheten: ”Som jag sagt så är det små marginaler i fotboll och ibland har du marginalerna med sig och ibland mot dig. Sen den största faktorn till ojämnheten den här säsongen är återigen det tuffa spelschemat för spelarna. Det är svårt att hålla samma energi uppe i varje match vilket gör att det blir ojämna prestationer vilket leder till ojämnhet. Men självklart måste vi bli mer jämna än vad vi är men en sådan här svår säsong rent fysiskt och psykiskt så är det ännu svårare att hålla en jämnhet i varje match.”

Gomes pappa

Angel Gomes lämnade United i somras för att skriva på ett fem-årskontrakt med Lille i Frankrike. Han blev där direkt utlånad till portugisiska ligan som passar han väldigt bra med sin fina teknik och snabbhet. Nu har Gomes pappa mött pressen för att svara på frågor om flytten från Man United och säger såhär:

”I England är det mycket fysik som krävs. I frankrike och inte minst Portugal så behövs det mer snabbhet och teknik vilket passar Angel bättre. Vilket var en av orsakerna till att han lämnade den engelska storklubben”

Telles testad negativt

Alex Telles testades positivt som vi alla vet och såg länge ut att missa Everton till helgen. Men nu kommer United med glädjande besked. Telles har testats negativt och har således fått bryta sin karantän och är därmed uttagningsbar till Everton imorgon (lördag). Han återgick till träning idag, fredag, och har synts på bilder från Carrington.

 

Sportchef på ingång?

Att United borde skaffa en sportchef har vi velat i ja, jag vet inte hur många år, men det verkar inte som Woodward varit intresserad av att ha en sportchef. Men Enligt Sport Witness, är United intresserad över Atletico Madrids Sportchef Andre Berta, som ska vara ett intressant namn för flera klubbar som ex Milano klubbarna samt framförallt Roma. Roma ska tyvärr ligga i förarsätet i den debatten men låt oss hoppas att vi får in en sportchef inom snar framtid.

Pay Per View

Det har varit mycket snack om Pay Per View (PPV) senaste tiden där de flesta tittarna och supportrarna blivit upprörda att man ska behöva betala en specifik avgift för att se en specifik match. Men nu verkar det som att tittarna kan jubla. För enligt The Times, så väntas PPV försvinna i nästa vecka och förbli så till åtminstone nyår.

Månadens mål

Inte så överraskande att månadens mål i Oktober för United vinns utav ingen mindre än Bruno Fernandes efter Uniteds extremt fina kontring mot Newcastle som avslutas med Brunos skott rakt upp i krysset från snäv vinkel. jag sticker nog inte ut hakan med att tycka att det där målet är och slåss bland säsongens hittills bästa mål också.

Grattis Bruno.

Nagelsmann utmanar Pochettino?

Det har snackats och ryktas mycket sedan förlusten mot Istanbul på onsdagskvällen att Solskjaer ligger pyrt till. Och en av de som det snackats mest om är förre Tottenham tränaren Pochettino. Han ska vara väldigt intresserad av att ta över Solskjaers jobb om nu normannen får sparken. Men kanske har ”Poch” en utmanare nu. Enligt ESPN, så är Leipzig tränaren Nagelsmann en möjlig kandidat och utmanare om att leda Man United, sen hur troligt det är at den mycket intressanta Tyska tränaren skulle avgå mitt i säsongen med sitt mycket imponerande Leipzig är svårt att sia om. Men skulle United dyka upp på Nagelsmanns ritbord tror jag det blir svårt att inte skriva på. Låt oss se vad som händer efter Everton-matchen till helgen för utgången i den tror jag kommer ha stor betydelse på Solskjaers vara eller icke vara i den engelska storklubben.

Datum klart

United ställs som vi vet mot Everton på lördag men det gör vi även i ligacupens kvartsfinal där datum och tid nu har annonserats. Kvartsfinalen äger rum på Goodison Park 23 december med avsparkstid klockan 21:00.