Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani målskytt; Novembermatcherna spikade; Lottat i FA Youth Cup

Colombia v Uruguay - South American Qualifiers for Qatar 2022

I lördagens svep kan ni läsa om att Edinson Cavani målade för sitt Uruguay igår kväll, samtidigt som Alex Telles fick hoppa in för sitt Brasilien. Vidare har vi även fått klarhet vad gäller novemberschemat i Premier League, där West Bromwich Albion och Southampton väntar för Uniteds del. 

Vi ger er även lottningen av FA Youth Cup, där det finns tre potentiella motståndare för Uniteds ungdomar.

Cavani sänkte Colombia – Telles hoppade in

Igår kväll, samt i natt, representerade två Unitedspelare sina respektive landslag. Dessa var Edinson Cavani för Uruguay och Alex Telles för Brasilien. Och störst avtryck gjorde tvivelsutan den förstnämnde.

Det var nämligen Cavani som satte ledningsmålet för Uruguay i deras bortamatch mot Colombia. Målet påminde en aning om anfallarens första kasse i Unitedtröjan mot Everton, men den här gången satt bollen i bortre hörnet.

33-åringen lämnade sedan planen i den 77 minuten och Uruguay vann till slut med 3-0.

Några hundra mil söderut på kontinenten tog sedan Brasilien emot Venezuela i Sao Paulo i en match som slutade med en 1-0-seger för hemmalaget.

Särskilt mycket speltid blev det dock inte för Uniteds nyförvärv, Alex Telles. Vänsterbacken fick nöja sig med ett inhopp i den 90 minuten efter att ha ersatt Renan Lodi.

Det är också värt att poängtera att Telles varit indisponibel under en period på grund av Covid-19.

Novembermatcherna spikade

Premier League meddelade under gårdagen att spelschemat för november nu är fastställt. Vi visste sedan tidigare att United skulle ta emot både West Bromwich Albion och Southampton innan månades slut, men inte vilka tider.

Det som gäller är följande:

21 november 21.00: Manchester United – West Bromwich Albion

29 november 15.00: Southampton – Manchester United

PPV skrotas

Vidare låter även Premier League meddela att man skrotar det så starkt ifrågasatta PPV-systemet, alltså Pay Per View, där det gick att köpa enskilda matcher för £14.95.

Mer konkret innebär detta att invånarna i Storbritannien kommer att kunna se Premier League som vanligt igen, där alla matcher, från och med 21 november fram till och med nyår, kommer finnas tillgängliga att se.

Lottat i FA Youth Cup

Tredje rundan i FA Youth Cup har nu lottats, där det blandas lag från så kallade non-leagues till storklubbars akademier.

För Uniteds del finns tre potentiella motståndare i form av Hyde United, Tranmere Rovers, och Salford City.

Just Tranmere Rovers mötte United i ligacupen förra säsongen och vann övertygande med 6-0. Och nog för att det är ett Liverpool-lag med allt vad det innebär, är det trots allt Salford City som sticker ut här.

Klubben härstammar från staden med samma namn och ligger i Manchesters storstadsområde. Blickarna vändes framför allt mot klubben 2014 då bröderna Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs, och Nicky Butt köpte in sig i klubben. Just Scholes tog även över på tränarposten som interim i oktober men lämnade kort därpå över till Richie Wellens, som tillhörde Uniteds akademi som ung.

Hela lottningen finner ni nedan.