Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Cavani utvisad; Telles frisk; VAR håller koll på skelettet

Manchester United Training Session

Det är onsdag och därmed den sista dagen av årets sista, onödiga, landslagsuppehåll. Vi noterar att Edinson Cavani drog på sig ett direkt rött kort mot Brasilien där Alex Telles agerade åskådare i 90 minuter. Vi konstaterar att Christen Press och Tobin Heath ska möta Holland med USA nästa vecka och att VAR ska utvecklas. Igen.

Cavani utvisad, Telles bänkad

Edinson Cavani var tillbaka i det uruguayanska landslaget i nattens VM-kvalmöte med Brasilien. Någon lyckad afton blev det dock inte för anfallaren. Cavani startade matchen, blev mållös och utvisad efter ett direkt rött kort i den 71:a minuten. Utvisningen får sägas vara tämligen odiskutabel efter en klumpig tackling. Som om det inte vore nog föll Uruguay med 2-0. Alex Telles såg matchen från bänken. Det positiva här får sägas vara att vänsterbacken därmed är definitivt friskförklarad efter sin Covid19-infektion.

 

Press och Heath i landslaget

Manchester Uniteds amerikanska duo Christen Press och Tobin Heath är bägge uttagna i det amerikanska landslaget när man återsamlas för första gången sedan i vintras. USA möter Holland i en landskamp i Breda den 27 november. Förbundskapten Vlatko Andonovski har tagit ut totalt 23 spelare till lägret. 18 av dem kommer att finnas med mot Holland. Vi utgår från att Press och Heath är bland dessa.

VAR utvecklas, eller?

VAR, och då speciellt offsidebesluten tagna via VAR, har varit föremål för en hel del diskussion i höst (om vi uttrycker det milt). Nu meddelar bland andra Dale Johnson på ESPN att en halvautomatiserad VAR-variant tas fram för att förenkla och snabba på offsidebesluten. Bland att ska det handla om att kunna bestämma bollens och kroppens position snabbare. Om det låter helt galet? Ja. Om det är fotboll? Nej.

Fem byten tillåtna i EFL

Inför säsongen 2020/21 beslöt Premier League att inte gå på UEFA:s, och många andras, spår som innebar att fem byten per match skulle tillåtas. Även i de lägre engelska divisionerna blev beslutet det samma. Nu verkar dock klubbarna inom EFL, alltså The Championship, League One och League Two, ha tagit förnuftet till fånga och enats om att tillåta fem byten från och med fredag. I The Championship betyder det att totalt nio bytesspelare får tas ut till match medan det i de övriga två serierna tillåts sju stycken.

Beslutet verkar, av allt att döma, inte påverka ligacupen eller EFL Trophy.

Upamecanos framtid avgörs?

Dayot Upamecano imponerade inte särdeles mycket när Leipzig gästade Manchester United i Champions League här om veckan. Lika fullt sägs han vara ett av namnen United överväger när och om man ser sig om efter en ny mittback. Christian Falk på Bild, som håller koll på Bayern München, menar att Upamecanos framtid kan avgöras i januari och att han verkar vara för dyr för Bayern.

Res med oss till Manchester!