Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Daniel James med drömmål

Wales v Finland - UEFA Nations League

Onsdag kväll och äntligen går landslagsuppehållet mot sitt slut. I kvällens matcher spelade fem stycken Manchester United-spelare för sina respektive länder. Det som stack ut mest var Daniel James drömmål i Wales vinst mot Finland. 

Harry Maguire och Dean Henderson

Harry Maguire spelade hela matchen när England enkelt besegrade Island med 4–0. Mittbacken spelade bredvid Kyle Walker och Eric Dier i en trebackslinje och han fick mycket beröm för sin insats. Kul att se att han verkar ha hittat formen igen efter en svag inledning på säsongen.

Vinsten innebär att de slutade på en tredjeplats i sin Nations League-grupp. Dean Henderson blev kvar på bänken hela matchen.

Daniel James och Dylan Levitt

Den vindsnabbe yttern var en av de spelare som verkligen stod ut i matchen mellan Wales och Finland. Precis efter halvtidsvilan tog James emot bollen strax utanför offensivt straffområde och med en projektil hittade han det bortre krysset och gjorde därmed 2–0.

Därefter agerade han också framspelare till det avgörande 3–1 målet. Vinsten innebär att Wales vann sin Nations League-grupp, före just Finland. Dylan Levitt var inte med i matchtruppen.

https://twitter.com/ManUnitedZone_/status/1329168016651804676

Donny van de Beek

Den holländska mittfältaren blev inbytt efter 70 minuter i matchen mot Polen. Då låg Holland under med 1–0. När matchen sedan blåstes av hade de vänt matchen och slutresultatet skrevs till 2–1 i Hollands favör.

Att ytterligare ett lag presterar bättre efter att Van de Beek kommer in kan inte vara en tillfällighet. Holland slutade i och med vinsten på en andra plats i Nations League-gruppen, en poäng bakom Italien och fyra poäng framför Polen.

Ethan Galbraith

Den 19-årige mittfältaren blev inbytt med elva minuter kvar att spela när hans Nordirland spelade oavgjort mot Rumänien. Inhoppet var Ethan Galbraiths andra A-landskamp. Det var redan innan matchen klart att Nordirland kom sist i sin Nations League-grupp.

Scott McTominay

McTominay som i landslaget spelar mittback fanns på planen under hela matchen när hans Skottland föll mot Israel med 1–0. Vid vinst hade de vunnit sin Nations League-grupp. Men det är nog inget som stör Skottland då de som bekant kvalificerade sig för EM förra veckan.

Diogo Dalot

Den utlånade ytterbacken blev något oväntat fast på bänken under hela matchen när Portugals U21-landslag ställdes mot Holland. Matchen vann Portugal med 2–1 vilket innebar att de slutade på en andra plats i sin kvalgrupp till U21-EM.

Nu säger vi tack och hej till detta landslagsuppehållet. Som tur är får vi vänta ett bra tag innan det är dags igen och det är vi minst sagt glada över.