Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Manchester city 0-0, 4-3 straffar

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Manchester Uniteds damlag besegrade Manchester city på straffar men är ändå utslagna ur FA Women’s League Cup. United hade de bästa chanserna under matchen men det var mållöst efter 90 minuter. I straffläggningen satte United sina fyra straffar medan city missade två av fem.

Det blev en match som inte höll samma kvalitet som när lagen i lördags möttes i ligan. Framför allt var intensiteten betydligt bättre då. Båda lagen försvarade sig bra, framför allt förtjänar Uniteds ytterbackar Ona Batlle och Leah Galton beröm.

De bästa målchanserna i matchen föll till United. Lauren James fick ett bra läge framför mål men Bardsley i citys mål gjorde en bra räddning. Kirsty Hanson fick en möjlighet sedan Bardsley pressats av Katie Zelem men Hanson avslutade svagt. Ännu svagare var Tobin Heaths avslut när Bardsley igen förlorade bollen. Heath hade möjligheten av avsluta direkt men försökte kontrollera bollen och den stora chansen försvann.

Det allra bästa läget fick vi emellertid på tilläggstid i andra halvlek, då Jess Sigsworth friställdes av Ella Toone. Tyvärr avslutade Sigsworth svagt, i ett läge där det kanske hade varit bättre med en passning till Christen Press.

Manchester city var inte ofarliga. I slutet av första halvlek hade de en boll i mål men linjedomaren vinkade för offside. Från reprisbilderna omöjligt att avgöra om det var ett korrekt domslut, men det var inga stora marginaler. De hade också två bollar i trävirket, först på ett missriktat inlägg och sedan efter en hörna.

Första halvlek var spelmässigt jämn och kan kategoriseras som ett ställningskrig. Efter paus hade lagen varsin period av dominans. Först United och sedan city.

I straffläggningen räddade Emily Ramsey när Coombs tog citys andra straff. Sedan drog den före detta Unitedspelaren Alex Greenwood – som vi numer ogillar skarpt – till vår skadeglädje bollen i ribban, med matchens sista spark. Uniteds fyra straffskyttar var säkra.

Lucy Staniforth gjorde sin första start som Unitedspelare och var inte överdrivet lyckad. Hon var stundtals alldeles för sugen på att göra mål, vilket slutade med att hon tog många skott från distans. Staniforth spelade istället för Ella Toone och återigen blir det nästan tydligast vad Toone tillför de gånger hon inte spelar.

Lauren James, som efter lång skadefrånvaro gjorde sin första start för säsongen, visade stundtals vad hon kan men var totalt sett för anonym.

Målvakten Ramsey var matchen igenom väldigt vårdslös med bollen och det är egentligen bara tur att det inte kostar oss ett baklängesmål. I det mer traditionella målvaktsarbetet var hon tämligen sysslolös. Hon fick göra någon enkel räddning och klistrade något inlägg. Nyss fyllda 20 år är Ramsey en mycket talangfull målvakt men dagens insats stärkte knappast hennes chanser att inom den närmaste framtiden konkurrera ut Mary Earps. Ramsey håller ändå nollan och hon blir matchvinnare i straffläggningen, så det tar vi med oss.

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Sammantaget tycker jag att detta får kategoriseras som det sämsta Manchesterderbyt hittills. Det var någonstans tydligt att lagen inte var lika laddade som i lördags, kanske till följd av att Uniteds chanser till avancemang var mycket små medan city startade matchen med ett och ett halvt ben i slutspelet.

Något slutspel blir det inte för United. Gruppspelet ska avslutas med den uppskjutna matchen mot Everton, men då handlar det bara om att heder. Nu väntar landslagsuppehåll. Nästa match för United är den 5 december, mot Aston Villa på bortaplan.

Höjdpunkter

Läge för James:

Ramsey räddar enkelt:

Zelem pressar citys målvakt till misstag:

Heath borde göra mål:

Inlägg i ribban för city:

Ramsey räddar straff:

Greenwood missar straff:

Manchester United – Manchester city 0-0 (0-0), 4-3 straffar

FA Women’s League Cup, gruppspel, 19 november


Inga mål.


Uniteds lag: Ramsey; Batlle, A Turner, M Turner, Galton; Zelem (Ladd 76), Groenen; Hanson, Staniforth (Toone 69), Heath (Press 60); James (Sigsworth 76)


Straffar city (började): Mewis (mål), Coombs (miss), Beckie (mål), Stanway (mål), Greenwood (miss)
Straffar United:
Toone (mål), Groenen (mål), M Turner (mål), Ladd (mål)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK