Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rashford spelklar men trio undersöks; Camavinga-kamp hårdnar

Manchester United v Norwich City - Premier League

Marcus Rashford ska nu vara spelklar efter sitt skadeproblem. Däremot rapporteras tre andra nyckelspelare vara tveksamma till spel kommande helg. Vidare verkar kampen om supertalangen Eduardo Camavinga hårdna.

Avslutningsvis i dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om corona-problemen i West Bromwich samt en spansk landslagsuttagning.

Rashford redo – andra tveksamma

The Telegraphs James Ducker har uppgifter på att Marcus Rashford ska vara spelklar efter sin axelskada som hämmat honom sedan Everton-matchen. Däremot finns det frågetecken på Anthony Martial, Victor Lindelöf och Harry Maguire som alla dragit på sig eller förvärrat problem. De tre sistnämnda väntas undersökas under de närmaste få dagarna för att sedan kunna avgöra vilka som kan spela mot West Bromwich sent på lördag kväll.

Kampen om Camavinga hårdnar

Det är den spanska tidningen Marca som har skrivit en artikel gällande den franska supertalangen (ja, här passar faktiskt den termen) Eduardo Camavinga. Real Madrid är en av klubbarna som länge kopplats ihop med 18-åringen, medan United och PSG är två andra.

Marca hävdar nu att den spanska huvudstadsklubben redan är inne i ”avancerade förhandlingar” med Camavingas entourage, men att osäkerheten som pandemin bär med sig rent ekonomiskt kan bli ett hinder. Mittfältarens nuvarande klubb, Rennes, rapporteras begära 70 miljoner pund vid en försäljning – ett pris som United ”sannolikt” sägs kunna matcha.

West Brom med coronaproblem

West Bromwich har, precis som flertalet andra klubbar, haft problem med covid-19 i truppen. Klubbens tränare, Slaven Bilic, sa under dagen att ”några” spelare har testats positivt för viruset. Han hoppas däremot att de blir friskförklarade för träning antingen under torsdagen eller fredagen. Branislav Ivanovic och Matheus Pereira, som båda testats positivt tidigare, är nu tillbaka med laget.

Batlle i spanska truppen

Uniteds försvarare Ona Batlle har tagits ut till det spanska landslagets senaste trupp. Där väntar möten med Moldavien och Polen i slutet av november/början av december.