Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi behöver vara mer disciplinerade

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League

Segern mot West Brom är lagd till handlingarna. För Manchester United är det nu fokus på Champions League och redan imorgon är det match igen. Detta då Istanbul Basaksehir gästar Old Trafford, i en match som United förmodligen måste vinna om det ska bli slutspel i Champions League. Idag höll Ole Gunnar Solskjaer presskonferens inför matchen.

Förutom presskonferensen så spekuleras det idag om en flytt till Southampton för Brandon Williams medan United har fått konkurrens om Ísak Bergmann Jóhannesson. För klubbens flicklag får vi positiva nyheter.

Solskjaers presskonferens

Tekniken var dålig men detta är en sammanfattning av vad Ole Gunnar Solskjaer sa på dagens presskonferens. Aaron Wan-Bissaka pratade sedan på en egen del men han sa inget av intresse.

…om första matchen

Att det blev en tuff match i Turkiet var inte oväntat. Uniteds koncentration måste vara bättre nu. Det var stunder i förra matchen där United skapade sig problem. United behöver vara mer disciplinerade.

När det gäller betydelsen av morgondagens match säger Solskjaer att det är en mycket viktig match. United tror sig behöva minst tio poäng för att gå vidare och förlusten i Turkiet var ett hårt slag.

…om reaktionen

United spelade bra mot Everton och kunde efter landslagsuppehållet vinna mot West Brom.

…läget i laget

Solskjaer hoppas att Paul Pogba ska vara tillgänglig. Han har tränat, så det återstår att se om han får någon reaktion.

Jesse Lingard självisolerar efter att ha varit i kontakt med ett positivt test, så han är inte aktuell imorgon.

Phil Jones och Luke Shaw är fortsatt ute. Solskjaer hoppas att Shaws frånvaro ska vara närmare fyra veckor än sex men det är svårt att säga.

Det finns några skavanker här och var men förhoppningsvis ska alla andra vara tillgängliga.

…om Dean Henderson

”Jag är väldigt nöjd med konkurrensen som Dean har gett David [de Gea]. Han har inte satt en fot fel. Han mognar under vägen.”

Vem som står i mål imorgon ville Solskjaer inte svara på.

”Dean vill stanna i Man United och spela för Man United.”

På en fråga om morgondagens match tillsammans med ligacupmatchen mot Everton är Hendersons enda chanser till speltid före årsskiftet svarade Solskjaer att han är ”fullständigt oenig”. United har så många matcher att spela.

Solskjaer gav ingen indikation på att ett lån är något som ens övervägs.

…om Anthony Martial

Han gjorde stora framsteg förra säsongen och arbetar sig nu mot formen. Den uteblivna försäsongen och hans avstängning har bidragit till att han inte har kunnat prestera lika bra den här säsongen.

Att Martial kommer till avslut är det viktiga. Den senaste tiden har målvakterna gjort bra räddningar, men det ändras snabbt.

…om spelidén

”Hur lång tid har ni? Vi vill anfalla snabbt, vi vill vara bra på kontringar, vi vill ha snabba anfallsspelare som skapar problem när vi har försvarat bra.”

Solskjaer tycker att United visade olika kvaliteter i matchen mot Everton och han pekar på vikten av att kunna bryta ner ett djupt sittande försvar.

”Vi vill inte bara ha en spelstil. Vi vill att spelare visar sin talang och vi vill dominera matcher.”

https://twitter.com/ManUtd/status/1330871973124116480

…om rotation och fem byten

Solskjaer gillar att det är fem byten i Champions League och han gillar att laget får ha fler (tolv, jämfört med sju i ligan) spelare på bänken. Bruno Fernandes kommer givetvis inte spela alla matcher och att han bara spelade en och en halv match för Portugal gjorde Solskjaer glad.

En fördel med fem byten är att du kan göra tidiga byten och ändå ha möjlighet att förändra eller vila spelare senare i matchen.

…videoversion

Southampton intresserade av Williams

Flera klubbar, däribland Southampton, är intresserade av Brandon Williams, detta rapporterar Dan Sheldon och Laurie Whitwell för The Athletic. Det sägs inte uttryckligen men jag kan inte föreställa mig annat än att det i så fall skulle vara tal om att försvararen blir utlånad.

Just ett lån till Southampton, för en chans till regelbunden speltid, ska Williams ha varit intresserad av innan sommarens transferfönster stängde. Detta stoppades emellertid av Ole Gunnar Solskjaer.

Williams har emellertid inte fått någon speltid i ligan den här säsongen, med Luke Shaw och Alex Telles tydligt före i hierarkin på vänsterbacken medan Tim Fosu-Mensah har fått speltid när Aaron Wan-Bissaka saknats på högerkanten.

Southampton behöver ytterligare alternativ på ytterbackspositionerna och en spelare som Williams, som kan spela på båda kanterna, blir ett attraktivt alternativ. United är emellertid ovilliga att förstärka rivaler, vilket vi såg då Sergio Romero inte släpptes till Everton. Southampton har inlett säsongen mycket starkt och ser ut att kunna konkurrera om en Europaplats, men det återstår att se hur det ser ut i januari.

Juventus i förarsätet

IFK Norrköpings isländska mittfältare Ísak Bergmann Jóhannesson drömmer om en flytt till Manchester United. Åtskilliga toppklubbar ska vara intresserade av mittfältaren, däribland United. Enligt Mirror ska det emellertid vara Juventus som leder kampen om spelaren.

Flicklagen får börja träna igen

När England nyligen stängde ner landet gjordes undantag för elitfotboll, vilket inkluderade akademilagen på herrsidan men inte på damsidan. Efter påtryckningar ändrades beskeden emellertid, så att klubbar som uppfyller strikta krav får träna.

Dessa krav har United nu uppfyllt, vilket betyder att klubbens U21-lag på damsidan får börja träna den här veckan. Även Uniteds Regional Talent Club (RTC) (U9 till U16) kommer att få börja träna igen, men först i slutet av månaden.

Förutom United är det hittills bara Brighton som är igång med träning för akademilagen på damsidan.

På Uniteds officiella hemsida säger U21-tränaren Charlotte Healy att ”det är fantastiskt att vi kan få igång både RTC och U21 igen”. Damlagets huvudtränare Casey Stoney fyller på med att klubben är ”stolta över vår ungdomssatsning och jag är glad att de kan börja träna igen”.