Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Southampton är ett tyskt lag

Manchester United Press Conference

 

På söndag är det dags igen. Manchester United möter svårspelade Southampton i Premier League i jakten på en förlängd segerrad och häng på topplagen i Premier League. Under en mångbottnad presskonferens fick Ole Gunnar Solskjaer svara på en mängd frågor på såväl norska som engelska. Han bekräftade också att Paul Pogba knappelunda spelar på söndag.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer höll, som brukligt numera, en digital presskonferens inför mötet med Southampton på söndag. En norsk journalist smög sig in med en fråga om Mason Greenwood och Solskjaer fick tala sitt modersmål för en gångs skull. Han fick också diskutera skador, Diego Maradona och det faktum att publik åter är på väg in på arenorna.

…om Southampton och vikten av att vinna

Southampton är ett tufft motstånd och har alltid varit så. Laget tillhör den absoluta toppen om man ser bakåt på de 30-40 senaste matcherna och har gjort stora förbättringar alltsedan förra hösten. Två oavgjorda förra säsongen visar på att det är ett lag United kan förbättra sig mot. Fyra raka matcher skulle vara en bra svit som skulle ge en bra push inför jul. Southampton är ett ”tyskt lag” som gillat att spela fysiskt och sätta press.

…om säsongen och toppstriden

United vill spela i Champions League och möta de bästa lagen. Försäsongen blev väldigt kort och det kombinerat med ett tätt spelschema gör att säsongen kommer att bli väldigt svår att förutspå.

…om skadeläget

Varken Scott McTominay eller Paul Pogba fanns med på den matchförberedande träningen och ser ut att missa matchen. Victor Lindelöf, Marcus Rashford och Aaron Wan-Bissaka genomförde alla träningen och ska kunna delta. Ingen av spelarna är dock 100 procent. Luke Shaw har börjat träna på egen hand på gräs men deltar inte i de gemensamma träningarna. Jesse Lingard har avslutat sin karantän och har gjort ett par träningar med laget. Phil Jones är, föga överraskande, borta till efter jul.

…om Mason Greenwood

United försöker hjälpa alla sina spelare att utvecklas. Alla spelare får problem, unga som äldre, och klubben gör sitt bästa för att hjälpa dem genom de perioderna. Greenwood kan få en plats i mitten framöver med Rashford på högerkanten.

…om Cavani och Van de Beek

Både Edinson Cavani och Donny van de Beek är tillgängliga på söndag efter att ha spelat från start i Champions League. Solskjaer bedömer ”pausen” mellan onsdag och söndag som ”lång” för att vara den här säsongen.

…om att det kommer att vara publik på delar av matcherna

Bland annat West Ham kommer att få släppa in ett antal tusen personer på sina hemmamatcher. Solskjaer säger att United väntat på dagen då fansen åter är välkomna och ser framemot att välkomna egna fans till Old Trafford när den dagen väl kommer.

…om Diego Maradona

Maradona är den bäste spelare Solskjaer sett live. Hans död är en stor förlust för fotbollsvärlden.

…om vinterfönstret

Den finansiella situationen är svår att förutspå. Solskjaer tror inte på någon större spelartrafik under januari då förutsättningarna ändrats så mycket. Skadeläget avgör, men Solskjaer är nöjd med sin trupp just nu.

…om Bruno Fernandes betydelse

Bruno Fernandes tillför karisma, ledarskap, professionalitet och glöd. Fernandes vill spela alla matcher men hade ändå, enligt Solskjaer, inga problem att ta beskedet om bänkningen mot Leipzig.

Presskonferensen i sin helhet finns här. 

United utsatta för cyberattack

Manchester United utsattes för vad som var en cyberattack förra veckan. Attacken slog mot klubbens IT-system och bland annat e-postservrar ligger nere i väntan på att systemet testas och säkras. United uttalar sig inte inte om vilka som kan tänkas ligga bakom attacken och man menar också att inga personuppgifter från fans ska ha hamnat i fel händer. The Times menar å sin sida att United kommer att betala miljoner för att de som genomförde attacken inte ska läcka känslig data. Det skulle i sin tur tyda på att man trots allt tappat en hel del material.

Hakan intressant?

Christian Falk, som vi vid det här laget känner som Bayern München-expert på tyska Bild, menar att Manchester United är intresserade av Milans offensive turk Hakan Calhanoglu. Falk menar att det till och med är 90 procent säkert att 24-åringen går till United före nästa säsong inleds. Kruxet? Falk är ju som sagt expert på Bayern, inte Milan.