Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Månadens spelare utsedd; Räddningspaket mellan EFL och Premier League

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

Torsdagens nyhetssvep blir ett relativt kort sådant. Månadens spelare i Manchester United har blivit utsedd och det var ingen som blev överraskad över vem som fick ta emot priset. Dessutom har English Football League (EFL) och Premier League kommit överens om ett räddningspaket. Överenskommelsen ska underlätta ekonomiskt för klubbarna i de lägre divisionerna. 

Bruno Fernandes – månadens spelare

Inga större överraskningar här inte. Den portugisiske mittfältaren fick ta emot pris som månadens spelare för femte gången sedan han kom till klubben i januari. I november månad stod Bruno Fernandes för sex mål och två assist på sju matcher. I och med hans mål mot Southampton blev han den fjärde United-spelaren att göra mål i fem raka bortamatcher i Premier League. Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie och Zlatan Ibrahimovic har också lyckats med den bedriften.

Den brasilianske mittfältaren Fred kom på en andra plats i omröstningen av månadens spelare och kaptenen Harry Maguire kom trea.

Premier League och EFL överens om räddningspaket

EFL och Premier League kom idag överens om ett räddningspaket och en nödfond för att hantera de ekonomiska utmaningar som uppstått för klubbarna i de lägre divisionerna på grund av Coronapandemin.

Bland annat kommer 30 miljoner pund, motsvarande 340 miljoner kronor, delas ut direkt till klubbarna i League One och League Two. Bland annat inkluderas räddningspaketet av följande:

  • Varje klubb i League Two kommer minst att få 250 tusen pund var medan klubbarna i League One minst kommer att få 375 tusen pund var.
  • De 15 miljoner pund som kvarstår efter utdelningen till klubbarna kommer att fördelas efter att de räknat ut hur mycket de olika klubbarna förlorat i publikintäkter.

För att ta del av ytterligare och tydligare information gällande räddningspaketet och nödfonden kan ni klicka er in här.