Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter RB Leipzig – Manchester United 3-2

RB Leipzig v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Manchester United är utslagna ur Champions League. På sedvanligt vis satte man sig själva i underläge från början och när man ställs mot topplag ute i Europa är det såklart inte lika enkelt att vända fotbollsmatcher, även om det nästan gick. 

United sket ner sig

Ole Gunnar Solskjaer ställde ut en 3-5-2-formation i ödesmötet med RB Leipzig. Bara det kändes som ett tecken på osäkerhet och att norrmannen inte riktigt visste hur han och hans team skulle approacha matchen.

Två minuter tog det och United hade skitit ner sig. Hemmalaget sårade United på kanterna och ytterbackarna i form av Aaron Wan-Bissaka och Alex Telles såg bakfulla ut.

Tvåan kom sedan efter knappa kvarten och United var därmed ett slaget lag.

Jag är givetvis inte först med att påpeka detta, men hur är det ens möjligt att det får se så oengagerat, oinspirerat, och rentav klappkasst ut från start?

Det må gå att vända underlägen mot mittenlag i Premier League, men mot fjolårets CL-semifinalist på bortaplan är en annan femma.

Läskeblasklaget gjorde sedan 3-0 och matchen kändes stendöd. Men United skulle få kontakt efter att Mason Greenwood gjorts ner i straffområdet och Bruno Fernandes kunde utnyttja sparken från elva meter.

Så dags att vakna.

Inhoppande Paul Pogba gav nickade därefter in 3-2 via både Maguire och motståndarförsvarare.

Det må komma en del skit med Pogba, men spela fotboll kan han. Igen, efter en sådan här match, är det lätt att vara efterklok, men med fransmannen från start hade United löst detta.

Europa League here we come!

RB Leipzig v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Nej, det är såklart inte läge att låta skämtsam, även om hela Manchester United, från topp till tå är ett stort jävla skämt.

Härnäst väntar alltså en vår fylld av Europa League och torsdagskvällar. Som ett slag i ansiktet. Men det är precis vad man förtjänar efter detta CL-haveri.

Sammantaget räknar jag det till att United egentligen bara gör fyra av åtta bra halvlekar mot Paris Saint-Germain och RB Leipzig (ja, jag exkluderar Istanbul). Du måste åtminstone upp i sex, anser jag.

Ska man sedan se lite rationellt på äventyret i efterhand så var det inte i Turkiet United sabbade det, utan snarare hemma mot PSG. Mot Istanbul var man inte ens närvarande och struntade i allt. Mot PSG borde man däremot nästan ha vunnit, eller absolut minst fått med sig ett kryss.

Som sagt, torsdagar it is framöver. Man får kväljningar bara av tanken. Men initialt kommer givetvis fokus ligga på ligan framöver, och det kan bli svettigt på lördag när grannen i stan kommer på besök.

Ett scenario med CL-uttåg och derbyförlust, är det något Solskjaer överlever?

Tråkiga scener i Paris

Till sist måste vi naturligtvis ta oss till Paris och uppmärksamma vad som hände i matchen mellan PSG och Istanbul Basaksehir.

Enligt uppgifter ska bortalagets tränare fått utstå rasistiska tillmälen från fjärdedomaren och i samma veva dessutom blivit tilldelad rött kort av huvuddomaren.

I protest lämnade bägge lagen planen efter en cirka kvarts spel med ställningen 0-0.

Fjärdedomaren rapporteras nu vara avstängd i väntan på utredning och matchen kommer spelas imorgon kväll istället.

Res med oss till Manchester!