Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: RB Leipzig – Manchester United 3–2

RB Leipzig v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Som så många gånger de senaste åren vek Manchester United ner sig när det betyder som mest. Laget var inte på benen från start vilket RB Leipzig utnyttjade. Domaren bjöd in United i matchen mot slutet men trots en sen push för kvittering räckte det inte. Manchester United är ute ur 2020/2021 års upplaga av Champions League.

Ole Gunnar Solskjaer valde att starta med en fembackslinje vilket inte kan ha förvånat många. Tyvärr hjälpte inte det mycket då ingen i försvaret ville försvara under den första kvarten. Det såg som så många gånger förr förvirrat och ofokuserat ut. Först var det Aaron Wan-Bissaka som glömde bort att han var ytterback. Bara tio minuter därefter glömde hela försvaret bort att man inte bara kan kolla på bollen.

Pang pang sa det och sa var det 2–0 till tyskarna. Därefter vaknade gästerna till en aning. Ett antal halvchanser skapades men inget som var nära i att resultera.

3–0 målet som Leipzig gjorde med 20 minuter kvar summerar hur slappa och ofokuserade Manchester United tenderar att vara. Där och då trodde man att det var spiken i kistan. Men så fick United en tveksam straff som Bruno Fernandes förvaltade och bara två minuter därefter nickade Paul Pogba in ytterligare en reducering.

I den 94:e minuten var den helt osannolika upphämtningen nära att bli verklighet när en Leipzig-försvarare nästan stötte in bollen i eget mål. Men målvakten höll ihop benen och strax därefter blåste domaren av matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4,5

Är i stort sett chanslös på de två första målen. Men han inger ingen trygghet till sin backlinje och på det tredje målet vet jag varken vad han eller Maguire gör. Han blandar och ger alldeles för mycket nuförtiden och ser allt annat än självsäker ut.

Aaron Wan-Bissaka: 3

Utbytt 78′. Visar återigen sitt bristande positionsspel vid 1–0 målet och det blev inte bättre efter det målet. Han kommer alldeles för långt in i banan och det är verkligen inte den första gången. Angelino utnyttjade det gång på gång och Wan-Bissaka såg väldigt vilse ut matchen igenom. Sämst i United.

Harry Maguire: 4

Kaptenen har fått välförtjänt beröm för sina insatser den senaste månaden. Men den här insatsen var inte ens nära godkänt. Kaptenen såg vilsen ut och var alldeles för långsam med bollen. Styrde inte sin backlinje och hängde mest läpp när det inte gick som han ville. Vad han gör på 3–0 målet vet jag inte och det gör nog inte han heller. Usel insats.

Victor Lindelöf: 5

Utbytt 78′. Var likt resten av sina försvarskollegor inte bra nog. Såg även han vilsen ut och blev bolltittande alldeles för ofta under den inledande kvarten. Spelade upp sig därefter men når inte upp till ett godkänt betyg.

Luke Shaw: 4,5

Utbytt 61′. Börjar bli tröttsamt att upprepa sig. Men inte tillräckligt bra i sin återkomst. Även han väldigt bolltittande och kom alldeles för ofta ur position. Dessutom väldigt slarvig i passningsspelet vilket sänker hans betyg. Borde bytts ut i paus istället för Telles.

Alex Telles: 4,5

Utbytt 45′. Inte heller han tillräckligt bra idag. Kom alldeles för långt in i mitten vid 2–0 målet. Kan ha berott på att Luke Shaw var ur position men man måste som försvarare ha koll på vad som sker bakom ryggen. Inte heller bra i passningsspelet vilket han brukar vara.

Nemanja Matic: 4,5

Utbytt 61′. När Leipzig centrerade så pass mycket i den första halvleken blev det för mycket för serben att hantera. Såg vilsen ut och blev gång på gång omsprungen centralt. Alldeles för långsam i många situationer och dräller alldeles för mycket med bollen.

Scott McTominay: 5

Usel första halvlek av skotten. Spelade dock upp sig i den andra halvleken och visade kämparglöd och vilja när han vann mycket dueller. Når trots det inte upp till ett godkänt betyg men till McTominays försvar är det inte många andra som gör det heller.

Bruno Fernandes: 6,5

1 mål. 1 assist. Absolut inte portugisens bästa insats i United-tröjan. Men visar en mentalitet som många andra spelare saknar. Han ger sig aldrig och trots 3–0 underläge med 20 minuter kvar att spela är det han som manar på och försöker hitta öppningar framåt. Iskall straff och har dessutom en frispark i ribban. Bruno förtjänar bättre.

Marcus Rashford: 4,5

Beslutsfattningen är engelsmannens absolut största svaghet. Har ett läge att totalt frispela Mason Greenwood i den första halvleken men tar alldeles för god tid på sig och får istället ett skott blockat. Inte heller vän med bollen idag och såg kantig ut i många aktioner. Blixtrar till ibland men det räckte inte. Otroligt svag insats av vår nummer 10.

Mason Greenwood: 6

Inte heller han har beslutsfattningen som bästa förmåga. Borde nog ha försökt hitta Rashford när han gick på avslut strax efter Leipzigs ledningsmål. Men till skillnad från sin anfallskollega visade han många fina tendenser under matchen. Tar för sig mer och vågar utmana. Fixar straffen och tar sig till många lägen. Han når enligt mig upp till ett godkänt betyg på grund av sin vilja att skapa chanser.

Donny van de Beek: 5,5

Inbytt 45′. Inledde piggt men försvann därefter ur matchbilden. Tycker att han måste våga mer, särskilt i en match som denna. Väljer ofta det lite säkrare alternativet. Är som vanligt bra på att hitta ytor och ger sig iväg på ett par fina djupledslöpningar. Krävs dock mer för ett godkänt betyg.

Brandon Williams: 5

Inbytt 61′. Inget lyckat inhopp av Brandon Williams. Drog på sig ett klantigt gult kort efter att ha drällt med bollen på offensiv planhalva. Bidrog inte med någonting i det offensiva spelet förutom att han fixade en frispark som Bruno sköt i ribban.

Paul Pogba: 6,5

Inbytt 61′. 1 mål. Piggt inhopp av den omtalade fransmannen. Visade vilja att bidra och blev också målskytt när han mycket akrobatiskt tog sig upp på en hörna och skallade in bollen via Maguire och en försvarare. En motiverad Pogba är allt som oftast en bra Pogba. Tyvärr visar han den sidan för sällan nuförtiden.

Axel Tuanzebe: N/A

Inbytt 78′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt 78′. Spelade för kort tid för att betygsättas.