Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba slåss för klubben; Pau Torres är dyr; Cantona friad

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League

I ett kort söndagssvep betar vi av Paul Pogbas uttalande på Instagram, Pau Torres påstått höga utköpsklausul och det faktum att Eric Cantona frias för förtal.

Pogba fokuserad

Paul Pogbas vara eller icke vara har varit ett återkommande diskussionsämne de senaste säsongerna. Mino Raiolas uttalande tidigare i veckan indikerade att mittfältarens tid i klubben var över och bänkplatsen mot Leipzig i Champions League gjorde också att spekulationerna växte. I gårdagens derby var Pogba åter med i startelvan. Inför matchen passade Pogba att leverera ett inlägg på Instagram som sa mycket men samtidigt väldigt lite.

Pogba menar att han alltid kommer att slåss för United och sina lagkamrater samtidigt som han påpekar att framtiden är långt borta. Fransmannen menar också att det aldrig funnits några oklarheter mellan honom och klubben och att de som inte vet vad som händer på insidan inte heller ska uttala sig. Pogba ritade ett streck i vatten, samtidigt som han säkert kände sig tvingad att säga ens något efter Raiolas loska.

Pau Torres dyr att lösa

Villarreals 23-årige mittback Pau Torres har sagts vara på Manchester Uniteds radar under ett par transferfönster. Constanin Eckner, till vardags skribent för bland annat ESPN och BBC, menar att Torres ”finns på Uniteds lista om än inte högst upp” och att klubben överväger spanjoren. Kruxet ska vara att Villarreal har en hög utköpsklausul.

Cantona friad

Eric Cantona säger så gott som alltid vad han tycker. Så var fallet även inför EM 2016 då Cantona menade att Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps ratade Karim Benzema och Hatem Ben Arfa på grund av spelarnas utländska påbrå. Deschamps anmälde Cantona för uttalandet och nu, mer än fyra år senare, har domen kommit. Åtalet mot Cantona ogillas på samtliga punkter och Deschamps har nu tio dagar på sig om han vill överklaga det hela. Cantonas advokat menar att domen är en seger och att rättvisa nu skipats.