Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Sheffield United – Manchester United 2–3

Sheffield United v Manchester United - Premier League

I sedvanlig ordning hamnade Manchester United i underläge tidigt efter en ofokuserad inledning. Men som så många gånger förr den här säsongen vände laget på steken. Efter två mål av Marcus Rashford och ett mål av Anthony Martial skrevs slutresultatet till 3-2 i bortalagets favör, men det blev onödigt spännande.

Stort plus till Rashford och Martial

Det var ett tag sedan vi såg ett så rörligt och löpvilligt anfallsspel från Manchester Uniteds anfallstrio. Anthony Martial har fått mycket kritik för sin säsongsinledning och fransmannen har inte varit bra. Men idag visade han mycket spelglädje och tillsammans med Marcus Rashford och Mason Greenwood löpte de stora hål i Sheffield Uniteds försvar.

Visserligen bjöd hemmalaget på en del av ytorna med sitt ihåliga försvarsspel men jag tycker att trion där fram ska ha beröm för sitt spel. Martial och Rashford kombinerade bra ihop och det fick vi framförallt se vid 3–1 målet, med lite mer skärpa hade det kunnat bli ännu fler mål framåt.

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Rashford stod för sin bästa match på ett tag och visade utöver sina två mål på fin teknik och ett driv som vi alla vet att han har. Kul att se. Också viktigt att Martial äntligen fick göra mål i ligaspelet, det behövde han.

Det är viktigt att Rashford och Martial hittar en jämnhet i prestationerna. Det har vi inte sett än men höjden i de båda spelarna finns absolut där. Just jämnheten blir dock viktig, vi kan inte förlita oss på att Bruno Fernandes ska briljera varje match.

Paul Pogbas briljans

Fransmannen blandar och ger och han har fått utstå mycket kritik för sina insatser den här säsongen. Men hyllas den som hyllas bör. Först står han för den mycket fina framspelningen till Martials 2–1 mål som jag hade kunnat kolla på hur många gånger som helst, briljant av Paul Pogba.

Hans prestation vid 3–1 målet är nästan ännu mer imponerande. Han vänder först bort två spelare med en sulfint och i momentet därefter snurrfintar han bort nästa motståndare för att sedan hitta Bruno Fernandes med en öppnande passning. Sedan gör Fernandes, Martial och Rashford bra i från sig efter Pogbas aktion men enligt mig var det den som stod ut mest .

Utöver de två aktionerna stod han för en bra match. Han vann mycket boll och bidrog med sitt fina passningsspel. Är lite slarvig under vissa stunder vilket resulterar i bolltapp men överlag gjorde han en riktigt bra match.

Sheffield United v Manchester United - Premier League

De svaga inledningarna

Vet inte hur många gånger jag skrivit det under hösten. Manchester Uniteds inledande femton minuter i majoriteten av matcherna är inte tillräckligt bra. Det är som att spelarna inte är påslagna när matchen sätts igång. Dean Hendersons agerande på 1–0 målet är så klart inte okej. Man får inte ta så lång tid på sig med bollen, det straffar sig. Vi har sett det innan, så sent som mot Everton i våras när De Gea gav bort ett mål.

Men det var inte bara det som stack ut på ett negativt sätt. De första 15 minuterna var Manchester United knappt över på offensiv planhalva. Visst, anfallarna löpte offside ett antal gånger men utöver det var det inte mycket som hände framåt.

Att ge bort mål på grund av att spelarna inte är påslagna fungerar i enstaka matcher vilket vi har sett i Premier League den här säsongen. Men mot bättre lag, exempelvis RB Leipzig så straffar det sig. Något måste ske här för annars kommer det bli ett ännu större problem i framtiden.

Viktiga tre poäng

Det blev onödigt spännande på slutet och de två mål som Sheffield United tillåts att göra är alldeles för billiga. Men vi väljer att fokusera på det positiva. Det blev till slut tre poäng och segersiffrorna kunde och kanske borde varit större. I och med de andra topplagens poängtapp var det här en mycket viktig seger och den tar Manchester United upp till en sjätte plats i tabellen med en match mindre spelad.

Dessutom var det den tionde raka bortavinsten i Premier League. Det är imponerande!