Maguire spelar mest; Ligacupfinalen flyttad; Scott nådde 100

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier LeagueManchester United v West Bromwich Albion - Premier League

Att Harry Maguire spelar så gott som alla minuter för Manchester United är ingen nyhet. Nu kan vi också konstaterar att han spelar överlägset mest sett till spelarna i Europas toppligor. Utöver det noterar vi att Scott McTominay nådde en milstolpe igår och att ligacupfinalen flyttas framåt i tiden.

Maguire med flest minuter

Harry Maguire är, kanske föga överraskande, den spelare i de europeiska toppligorna som står noterad för flest minuter när man summerar kalenderåret 2020. Det är International Centre for Sport Studies som står för uträkningen och Maguire distansierar tvåan Ruben Dias med över 400 minuter. Bruno Fernandes är fyra medan Victor Lindelöf parkerar på sjunde plats.

Ligacupfinalen flyttad

Ligacupfinalen säsongen 2020/21, som var inprickad till den 28 februari, flyttas framåt med drygt två månader. EFL meddelade under måndagen att finalen nu istället spelas söndagen den 25 april. Orsaken till flytten är förhoppningen om att kunna ha publik på läktarna, vilket ses som osannolikt i februari.

McTominay nådde 100

Scott McTominay gjorde inte bara två mål mot Leeds igår. Han gjorde även sitt 100:e framträdande för Manchester United. Därmed blev han den 216:e spelaren att nå den milstolpen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS