Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leicester City – Manchester United

Leicester City v Manchester United - Premier League

Annandagen inleds med ett toppmöte på King Power Stadium, tabelltvåan Leicester City tar emot tabelltrean Manchester United. Hemmalaget kommer från en imponerande bortaseger mot Tottenham medan gästerna är på jakt efter sin elfte raka bortavinst i Premier League. 

Leicester har fått vila sex dagar sedan sin senaste match mot Tottenham medan Manchester United senaste spelade match i onsdags kväll.

Manchester United

Laget har som sagt endast fått två dagars vila inför den viktiga matchen mot Leicester på lördag förmiddag. Det sena avgörandet mot Everton kan dock ha gett lite extra energi vilket demoleringen mot Leeds förra helgen också bör ha gjort.

6–2 vinsten mot Leeds var Manchester Uniteds andra hemmavinst för säsongen vilket tog laget upp på en tredjeplats i ligan med en match mindre spelad. Som alla vet har lagets bortaform den här säsongen imponerat där de har vunnit alla sex ligamatcher.

Vid vinst imorgon klättrar United förbi motståndarna från Leicester till en andraplats, två poäng bakom ledarna Liverpool. Det täta spelschemat har dock visat sig påverka en del spelare och inför matchen är Scott McTominay, Aaron Wan-Bissaka och Brandon Williams tveksamma till start.

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Med det i åtanke tror jag att Axel Tuanzebe behåller högerbacksplatsen efter sin fina insats mot Everton. Eric Bailly var också bra i onsdags men jag tror att Victor Lindelöf återigen kliver in bredvid Harry Maguire. Luke Shaw verkar gå före Alex Telles i rangordningen och jag förväntar mig att engelsmannen startar imorgon.

Jag utgår från David de Gea är tillbaka i målet.

På mittfältet hade förmodligen Scott McTominay och Fred startat om det inte vore för skottens ljumskskada mot Leeds. Han är därför tveksam till spel och därför tror jag att Paul Pogba får platsen bredvid Fred på mittfältet. Vem som startar framför de säger sig självt, Bruno Fernandes.

Anfallstrion känns klurig att förutspå på förhand. Edinson Cavani spelade 90 minuter i onsdags men jag tror att han behåller sin plats efter sitt matchavgörande mål. Därför tror jag att Anthony Martial kommer att få utgå från en kant och givetvis startar Rashford på den andra kanten.

Alternativet är nog att Daniel James eller Mason Greenwood startar istället för Cavani och Martial flyttar in i mitten.

Möjlig startelva:

Leicester City

Brendan Rodgers lag imponerade stort i den förra ligamatchen borta mot Tottenham Hotspur när de vann med 2–0 och de hade bud på fler mål. Men de har likt Manchester United haft problem med spelet på hemmaplan den här säsongen och fyra av deras fem förluster har kommit på King Power Stadium.

Leicester har haft skadeproblem bland framförallt deras mittbackar under säsongen och har därför använt både Christian Fuchs och Wilfried Ndidi i den positionen. Nu är dock Caglar Soyüncü snart tillbaka och Wesley Fofana och Jonny Evans har spelat bra tillsammans.

Ricardo Pereira är fortsatt otillgänglig och förväntas inte vara tillbaka förrän i mitten av januari.

I sju av 14 ligamatcher har de spelat med en trebackslinje men de tre senaste matcherna har Rodgers formerat en fyrbackslinje vilket jag tror de fortsätter med mot Manchester United.

Tottenham Hotspur v Leicester City - Premier League

Kasper Schmeichel är självskriven i laget. Framför honom lär Fofana och Evans få fortsatt förtroende, Soyüncü är tveksam och jag tror inte de väljer att riskera honom. På kanterna lär James Justin och Timothy Castagne starta.

Deras starka mittfältsduo Youri Tielemans och Wilfried Ndidi är av högsta klass och de känns givna i startelvan. James Maddison inledde säsongen lite svajigt men har hittat formen det senaste. Han lär starta i den lite mer offensiva mittfältsrollen. Harvey Barnes och Marc Albrighton gjorde det bra mot Spurs och de förvånar mig inte om de får fortsatt förtroende.

Jamie Vardy tog sig åt ljumsken i slutskedet av matchen förra helgen men engelsmannen ska vara frisk nog för att kunna starta mot Manchester United. Och är Vardy frisk så startar han, det är sen gammalt.

Möjlig startelva:

Historik

Det senaste mötet på King Power Stadium var som bekant i den sista Premier League-matchen förra säsongen. Manchester United behövde som minst ett kryss för att säkra en Champions League-plats medan Leicester behövde vinna.

I den 71:a minuten Anthony Martial blev neddragen i straffområdet och den efterföljande straffen förvaltade Bruno Fernandes på bästa sätt. På stopptid bjöd Kasper Schmeichel Jesse Lingard på öppet mål och engelsmannen sköt 2–0 med sitt första ligamål för säsongen vilket säkrade Uniteds plats i Champions League.

Visste ni att…

  • Manchester United har vunnit åtta av de nio senaste matcherna mot Leicester City.
  • Manchester United har gjort mål i 22 raka Premier League-matcher mot Leicester City. United har aldrig haft en längre streak mot något annat lag.
  • Leicester City har sedan de blev uppflyttade 2014 förlorat fyra av fem matcher på annandagen. Deras vinst kom 2018 då de vann mot Manchester City med 2–1.

Matchinformation

Leicester City
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 15
Tid: Lördagen den 26 december 2020, 13.30
Plats: Filbert Way, Leicester
Domare: Mike Dean
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Rojo (skadad, januari)
Tveksamma:

  • McTominay (ljumske)
  • Wan-Bissaka (skada)
  • Williams (sjuk)
FORM
F2/12PSGHCL1-3
F8/12RB LeipzigBCL2-3
O12/12Man CityHPL0-0
V17/12Sheffield UBPL3-2
V20/12LeedsHPL6-2
V23/12EvertonBLC2-0

Leicester City

Skador och avstängningar:

  • Pereira (ljumske, mitten januari)
Tveksamma:

  • Söyüncü (ljumske)
FORM
F3/12ZoryaBEL0-1
V6/12Sheffield UBPL2-1
V10/12AEK AthensHEL2-0
V13/12BrightonHPL3-0
F16/12EvertonHPL0-2
V20/12TottenhamBPL2-0

United mot Leicester

Totalt:13068-29-33261-169
Borta:6422-15-27108-106
Premier League:2819-7-260-22
SENASTE MÖTENA
V2018-08-10HPL2-1
V2019-02-03BPL1-0
V2019-09-14HPL1-0
V2020-07-26BPL2-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2017-02-05BPL3-0
O2017-12-23BPL2-2
V2019-02-03BPL1-0
V2020-07-26BPL2-0