Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens inför Leicester; Derbyt bekräftat

Manchester United v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

Det är dagen efter julafton och många sitter hemma och bara slappar idag. Vad passar då inte bättre än att sätta ögonen på dagens nyhetssvep med en hel del info inför lördagens match borta mot ligatvåan Leicester. Idag får ni ta del av vad norrmannen hade att säga på presskonferensen inför lördagsmatchen samt att datum och tid nu är bekräftat för Manchesterderbyt i ligacupens semifinal.

Presskonferens

Solskjaer har mött pressen inför lördagens toppmöte borta mot Leicester.

Martials nyfunna form: ”Martial har gjort några viktiga mål och assister den senaste tiden. Hans fysiska form är mycket bättre nu och det såg man inte minst mot Leeds senast när man kollar på hans löpmeter den matchen. Hans självförtroende var lite nere efter det röda kortet i början av säsongen och fick lite kritik av det. Nu de senaste matcherna så har han funnit sin form igen och varit briljant.”

Titelchanserna: ”Det är alltid snack om Man United och titelchanser. För oss handlar det om att förbättra oss som ett lag, att ta en match i taget. Det är så vi måste tänka för att ha en chans på titlar i slutet av säsongerna. Vi tar som sagt dag för dag och så får vi se hur våra titelchanser är i slutet av säsongerna. Vi vet att vi gör det bra just nu och får beröm för det och vi måste fortsätta jobba hårt så får vi se hur bra våra titelchanser är då.”

Funderar du på den otroliga bortaformen jämfört med hemmaformen?: ”Nej varför skulle jag gör det? Jag går in till varje match med inställningen att vi kan vinna. Om det är en hemmamatch eller bortamatch spelar ingen roll i det momentet. Det är inte som det var för bara ett år sedan då det fanns publik och man hade hemmafördel på grund av publiken. Nu så spelar det ingen roll om man spelar hemma eller borta.”

Leicester: ”Vi har haft ett par bra matcher mot Leicester senaste tiden, riktigt tajta och jämna matcher. De (Leicester) är ett väldigt bra lag med en fantastisk tränare och jag har blivit imponerad av att kolla på de under Brendan Rodgers ledning. 

Mer: ”Det var en stor utmaning för oss där förra säsongen i sista matchen och är säker på att det kommer bli det imorgon (Lördag) igen, men vi är förberedda och inställda på att ta ytterligare en seger.”

Klicka här för att läsa hela intervjun

Ligacupen tid/datum bekräftat

Som vi nämnde för några dagar sedan så lottades vi mot Manchester City i ligacupens semifinal (den andra semifinalen spelas mellan Tottenham och Brentford). Nu har tid och datum bekräftats.

Manchesterderbyt kommer spelas den 6:e Januari med avspark 20:45 svensk tid.