Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City – Manchester United 2-2

Leicester City v Manchester United - Premier League

Trots ledning två gånger fick Manchester United nöja sig med 2-2 mot Leicester City på annandagen. Bruno Fernandes såg ut att ha avgjort matchen när han gjorde 2-1 efter 79 minuter men United backade hem och Leicester kunde pressa fram ett självmål av Axel Tuanzebe.

United matchade i stort sett samma uppställning som mot Leeds men medan Leeds bjöd på enorma ytor var Leicester betydligt snålare. Det gav en match som på det stora hela var ett ställningskrig. United skapade de bästa chanserna och borde ha vunnit med normal utdelning men min bestämda uppfattning är att vi lämnar poäng på planen genom att ha en så defensiv grundtaktik.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Leicesters första mål kan knappast kallas för målvaktstavla men nog är känslan att De Gea på sin bästa dag räddar det skottet utan problem. Hade dessförinnan gett Leicester en chans då han drällde med bollen.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 66. Är ingen högerback kan någonstans vara det sammanfattande omdömet. Gör ändå en del bra grejer innan han tvingas kliva av på grund av skada.

Eric Bailly: 6

Blandar och ger, som vanligt. Samarbetet med Tuanzebe fungerar inte, vilket lämnar Vardy fri mitt i straffområdet för kvitteringsmålet. Har annars god koll på Vardy. Fläker sig flera gånger fram för att avvärja potentiellt farliga lägen. För svag i passningsspelet.

Harry Maguire: 6

Får på det stora hela en ganska behaglig match, då Bailly som regel är mittbacken som utmanas av motståndarna.

Luke Shaw: 7

Bra insats av vår (just nu, åtminstone) bästa vänsterback. Slår dessutom ett par bra frisparkar.

Scott McTominay: 5,5

Kunde inte följa upp den fantastiska insatsen mot Leeds. Vinner en del boll men när ytorna blir mindre blir hans begränsade, men säkra, passningsspel tydligt.

Fred: 6,5

Vinner som vanligt mycket boll men drar också på sig någon onödig frispark. Slarvig i passningsspelet.

Daniel James: 5

Utbytt 54. Är involverad i förarbetet till Uniteds första mål, vilket räddar honom från ett uselt betyg. Annars gör inte James någon glad i den här matchen. Har en bra chans att friställa Bruno tidigt i andra men visar då hur begränsad han faktiskt är.

Bruno Fernandes: 7

1 mål, 1 assist, varnad. Fuskkoden Bruno Fernandes levererar igen. Smart framspelning till Rashford och sedan på rätt plats när Cavani lirkar fram bollen. Däremot avdrag för bolltappet före 1-1.

Marcus Rashford: 5

1 mål. Öppnar målskyttet men bränner också två chanser som bara ska vara mål. Först i matchinledningen när han får fritt nickläge i straffområdet men drar bollen över. Sedan när han får friläge i andra halvlek men går på kraft och får se Schmeichel rädda. Det är förmodligen poängkostande missar.

Anthony Martial: 5

Utbytt 75. Gör ett förtjänstfullt jobb som bollmottagare i första halvlek. På det stora är han emellertid inte tillräckligt involverad i spelet. Efter några utmärkta insatser var detta mer det Martial har uträttat den här höstsäsongen.

Paul Pogba: 6

Inbytt 54. Idag tycker jag att det var tydligt att United saknade Pogbas egenskaper på mitten. Blir dock inbytt som vänsterytter. Är förhållandevis mycket involverad i spelet under sin tid på planen men hittar inte alltid rätt med passningarna.

Axel Tuanzebe: n/a

Inbytt 66. 1 självmål. Spelade för kort tid för betyg. Gjorde det mestadels bra som högerback mot Everton men idag fungerade det inte alls. Självmålet är mest otur men måste tillsammans med Bailly neutralisera ytan som Vardy får.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 75. 1 assist. Spelade för kort tid för betyg. Piggt inhopp där han återigen visar att han vill tillhöra startelvan.