Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darren Fletcher ny a-lagstränare

Manchester United Training Session

Manchester United inledde veckan med att meddela att Darren Fletcher blir ny a-lagstränare. Den tidigare mittfältaren flyttas därmed upp från klubbens U16-lag. 

Darren Fletcher blir ny a-lagstränare i Manchester United. Den nyheten släppte Manchester United efter lunch på måndagen. Den tidigare mittfältaren flyttas därmed upp från U16-laget där han hållit till sedan i oktober. Fletcher, som gjorde totalt 340 matcher som aktiv för United, lämnade klubben i februari 2015 för spel i West Bromwich. Skotten spenderade sedan åren 2017-19 i Stoke innan han i maj ifjol konstaterade att han förmodligen spelat sin sista match. Orsaken var tjocktarmssjukdomen ulcerös kolit som även hämmade Fletcher tidigare under karriären.

36-årige Fletcher inledde sin tränarutbildning efter att kontraktet med Stoke löpte ut år 2019 och efter några månader i Uniteds juniororganisation är han nu alltså en del av Ole Gunnar Solskjaers stab.

Ole Gunnar Solskjaer om Darren Fletcher:

Darren har Uniteds DNA i sig och vet exakt vad som krävs för att spela för klubben. Han är i början av sin tränarkarriär och hans erfarenheter kombinerade med hans vinnarmentalitet, hängivenhet och hårda arbete kommer att vara ett bra tillskott till staben.

Darren Fletcher om sitt nya jobb:

Jag är glad över att komma tillbaka till klubben i en roll som assisterande tränare. Det är väldigt spännande tider för för det här unga laget och jag ser framemot att arbeta tillsammans med Ole och övriga i staben.

Fletcher gör Michael Carrick, Kieran McKenna och Martyn Pert sällskap som a-lagstränare. Mark Dempsey, som tillhört Solskjaers stab även han, jobbar sedan december med Manchester Uniteds akademispelare, varför det kan anses ha funnits en plats att fylla.

Parallellt med utnämningen av Fletcher meddelade Manchester United också att man tar in Robin Sadler som chef för rehabilitering och fysioterapi. Tjänsten är ny och Sadler kommer närmast från Derby där han fungerat som fysioterapeut. Sadler har utöver det erfarenhet av 17 år i Manchester Citys organisation. Tjänsten kommer att delas mellan herrlaget, damlaget och akademilaget.