Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlagets match mot Everton uppskjuten

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Det var meningen att Manchester Uniteds damlag på söndag skulle spela sin första match kalenderåret 2021. Det blir emellertid inget med den saken. Matchen är uppskjuten på grund av ett covidutbrott i Everton.

Nytt datum för matchen kommuniceras vid senare tillfälle, noterar United i ett kort uttalande.

Everton är desto mer talföra, i ett uttalande som gör det svårt att inte misstänka att de utnyttjar regelverket för att skjuta upp matchen då de har spelare skadade. Everton bekräftar att de hade fem spelare som testade positivt för covid-19 mellan jul och nyår. Spelarna är emellertid tillbaka i träning nu men trots det blir matchen uppskjuten.

Det är andra matchen mellan United och Everton som blir uppskjuten den här säsongen. När lagen skulle mötas i ligacupen i höstas menade Everton att deras arena inte var i speldugligt skick, något som gjorde United upprörda. När matchen sedan kunde spelas i december blev avsparken framflyttad 20 minuter på grund av problem med ett av målen på arenan.

Manchester Uniteds huvudtränare Casey Stoney pratade med media tidigare idag och hon var då mycket kritisk till att matcher skjuts upp i onödan. Att söndagens match blir uppskjuten – något Stoney visste om när hon pratade med media – torde ytterligare spä på den dåliga relationen klubbarna emellan.