Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Amad Diallo: Jag vill vinna ligan och Champions League med United

Traditionsenligt får Manchester Uniteds nyförvärv prata med MUTV och nu är tiden kommen för Amad Diallo.

Den unga yttern genomförde intervjun på italienska. Enligt uppgift ska han idag ha tränat med Uniteds a-lag.

Välkommen till United!

Jag är i sjunde himlen! Jag är så uppspelt över att få börja här i Manchester United. Det är en dröm som blir sann och jag kan inte bärga mig för att få komma igång och spela med de här grabbarna.

Övergången meddelades i oktober. Hur har de senaste månaderna varit?

Det har varit lite konstigt de senaste månaderna. Jag hade hoppats spela lite mer med Atalanta men det var inte möjligt. Nu är jag här och jag är väldigt glad att vara här och jag förväntar mig mycket av min erfarenhet här. Jag ser fram emot att börja.

Hur mycket kan du utvecklas som spelare?

Jag är bara ung, bara 18, så det är fortfarande en lång väg att vandra för mig. Jag vill lära mig och utvecklas och jag kommer att lyssna på de mer erfarna spelarna här och tränaren och jag kommer att göra mitt bästa och jobba hårt för att lyckas.

Vi har redan en ivorian här, Eric Bailly…

Eric kommer att bli en referenspunkt för mig. Jag har faktiskt redan varit i kontakt med honom under de senaste månaderna och vi har snackat. Jag kommer att fråga honom om råd och lyssna på allt han säger och även på de andra spelarna som pratar franska och italienska, som Pogba till exempel. Han kommer att vara en annan referenspunkt för mig.

Hur tacksam är du för vad Atalanta har gjort för dig?

Jag kommer alltid vara tacksam till Atalanta. De är fantastiska människor, från tränaren till presidenten. De har alltid stötta mig och alltid varit där för mig. Så ett enormt tack till dem och givetvis är det tack vare dem som jag är här nu.

Vad vill du uppnå i den här klubben?

Jag är lite nervös att säga det med tanke på att det bara är början men min dröm är att vinna Premier League och Champions League med Manchester Untied. Det är det jag siktar på och mitt mål.

Din familj måste vara stolt!

Ja, definitivt. Min familj har alltid varit där för mig och stöttat mig på vägen. När möjligheten att gå till United kom gav de mig givetvis fantastiskt stöd. De är stolta över mig och jag tackar dem mycket.

Avslutningsvis, vad är ditt meddelande till alla Uniteds fans?

Jag skulle vilja säga ett stort hej till alla Manchester Uniteds supportrar världen över och jag kan inte bärga mig för att inleda min upplevelse här.

Intervjun i sin helhet går att se på Uniteds hemsida.